Božićni sajam i Badnjak u Kanfanaru: evo što vas očekuje!

0
Sajam u Kanfanaru
Sajam u Kanfanaru

U sklopu programa "Božićnjak u Kanfanaru", u parku na Placi i u Domu mladih u Kanfanaru 22. prosinca održat će se niz zabavnih božićnih programa. U 14 sati počet će Božićni sajam na kojemu će svoje proizvode te božićne ukrase i slastice predstaviti kanfanarske udruge, ustanove i drugi izlagači, a program će biti popraćen i prigodnom gastronomskom ponudom, poput kuhanog vina, kobasica i fritula.

U isto vrijeme svoja će vrata u Domu mladih otvoriti i Kuća Djeda Božićnjaka u kojoj će djeca moći razgovarati s Djedom Božićnjakom i njegovim pomoćnicima i prenijeti im svoje božićne želje. Tradicionalno, Djed Božićnjak će i darivati djecu, a osim animacijskih sadržaja u Kući Djeda Božićnjaka, najmlađi će moći uživati i u vožnji Kanfanarom božićnim vlakićem.

U 14:30 u galeriji Malenica otvorit će se  izložba fotografija pod nazivom “Kazaline nekad i danas” koja obuhvaća niz usporednih fotografija zanimljivih lokacija (kazalina – ruševnih kuća) iz Kanfanara nekada i danas, iz arhive pok. Valtera Križmanića (stare fotografije kazalina) i Davida Medena (nove fotografije kazalina).

Nedjeljni program bit će uvertira u sam doček Božića, odnosno u program “Badnjak u Kanfanaru” kada će se u utorak 24.12.  s početkom u 12 sati zajednički blagovati jela koja se na dan Badnjaka u ovim krajevima objedovalo od davnina, i to maneštra sa slancem, pasutice, bakalar i božićne slastice. Bit će to prilika za druženje uz zajednički ručak žitelja Općine Kanfanar na izmaku još jedne godine, kao dio tradicije koja se u Kanfanar održava već 11 godina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa