SDP Istre: Pozivamo građane da izađu na izbore i podrže Milanovića

0
S konferencije u Puli
S konferencije u Puli

Povodom Predsjedničkih izbora 19. prosinca u Puli je održana konferencija za medije kojom je najavljen završni skup zakazan za taj dan u 17 sati u prostorijama Zajednice Talijana u Puli. Press konferenciju su održali Vili Bassanese, Sanja Radolović i Danijel Ferić. Press konferenciju otvorio je gradonačelnik Umaga i predsjednik SDP-a Istre, Vili Bassanese. Tako će se večeras Zoran Milanović, kandidat SDP-a kojeg podupiru i stranke HSS, IDS, GLAS, HSU, Demokrati, SNAGA, PGS, Reformisti, SU, Hrvatski laburisti, Međimurski demokratski savez i Zelena Pula, obratiti građanima Istarske županije, iz koje je i započeo svoju pobjedničku kampanju – rekao je Vili Bassanese.

Vili Bassanese podsjetio je na važnost izbora te je u nadahnutom govoru pozvao građane da 22. prosinca 2019. izađu na izbore i izaberu slobodu, pravo na temeljne ljudske i građanske vrijednosti civilizirane Europe, pravo na jednakost, raznolikost, pravo na uređenu državu, na uređeno obrazovanje, zdravstvo te  pravo na dostojanstven život. Ukratko, pravo na normalnu Hrvatsku.

Ono što želimo nisu ideje, bajke ili nemoguća misija, već standardi civiliziranog europskog društva. Želimo dostojanstvene uvjete života, a navedeno možemo postići jedino ako 22. prosinca svi izađemo na izbore i shvatimo da zajedno možemo mijenjati Hrvatsku na bolje! – rekao je Bassanese te prepustio riječ Sanji Radolović.

Sanja Radolović osvrnula se na uspjehe Vlade koju je predvodio tadašnji predsjednik Vlade RH, Zoran Milanović. Istaknula je kako je SDP-ova Vlada preuzela državu u teškom stanju, opustošenu i bez perspektive.

Garancija za mlade ocjenjena je od strane Europske komisije kao najuspješniji program zapošljavanja mladih. Tim programom zaposleno je preko 80.000 mladih osoba, a od toga 36.000 na neodređeno vrijeme – rekla je Radolović.

Ovi predstojeći izbori dovode nas u situaciju da biramo između normalne Hrvatske i nazadne Hrvatske. Živimo u društvu gdje se glavna rasprava vodi oko toga kako opravdavati pozdrav ''Za dom spremni'', kako ženama zabraniti pravo na izbor u pitanju pobačaja, a u jednoj Finskoj prevladavaju teme hoće li se raditi 4 ili 5 dana tjedno te hoće li radni dan trajati 6 ili 8 sati – istaknula je Radolović.

Završno, Radolović je istaknula kako je Zoran Milanović jedini kandidat koji ima iskustvo i znanje kako naše društvo povesti u normalne vode te pozvala sve građane da u što većem broju dođu na današnji skup Zorana Milanovića u Zajednici Talijana u Puli (Circolo)  i da isto tako u velikom broju izađu na izbore i podrže Zorana Milanovića svojim glasom.

Na kraju obratio se medijima Danijel Ferić koji je podsjetio s kakvim financijskim stanjem se susrela SDP-ova Vlada predvođena Zoranom Milanovićem. Državu smo preuzeli u totalnom rasulu opustošenu od strane HDZ-a predvođenih Ivom Sanaderom i djelomično Jadrankom Kosor. BDP je bio u slobodnom padu, nezaposlenost rasla, problem građana s kreditom u ''švicarcima'' itd. – rekao je Ferić. Vlada Zorana Milanovića stabilizirala je državu, preko 55.000 obitelji spašeno je od dužničkog ropstva, uveden je red u porezni sustav, poboljšana investicijska klima te na kraju krajeva prilikom odlaska s vlasti ostavljen je rast BDP-a od 2,8% - istaknuo je Ferić. Završno, Ferić je pozvao sve građane da podrže Milanovića na izborima 22.12.2019. jer je Zoran Milanović jedini pravi izbor za Hrvatsku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa