Žminj: Doček Nove godine u podne i koncert Miše Kovača

0
Žminjski doček u podne svojevrsna je istarska replika onog u Fužinama
Žminjski doček u podne svojevrsna je istarska replika onog u Fužinama

"Doček Nove godine u podne trebao bi postati tradicija u Žminju. Gledao sam kako to izgleda u Fužinama. Ako se i polovica doživljaja desi u Žminju i  to postane tradicija, biti će to prava stvar", rekao je na konferenciji za medije Loris Zupanc, bubnjar The Night Express Banda, jednog od izvođača koji će nastupiti u Žminju na dočeku u podne.

Upravo je taj doček u podne, ono što Istra do sada nije imala i što bi, prema najavama organizatora i idejnog začetnika Veseljka Buića, trebalo biti najzanimljivije. Prvi dio programa, s početkom u 9 sati, namijenjen je djeci predškolskog i školskog uzrasta, koje će zabavljati iluzionist Magic Albin. Nakon toga od 10 do 16 sati, publiku će zabavljati tri izvođača: The Night Express Band, Alen Vitasović i Replay Band te Amaro Band.

Program je predstavljen na konferenciji za medije 12. prosinca
Program je predstavljen na konferenciji za medije 12. prosinca
Besplatan ulaz: Od 10 do 11 sati dijeli se besplatno pivo

"Osim što je ulaz besplatan, dijelimo i gratis pivo za one koje dođu između 10 i 11 sati. Ako bude lijepo vrijeme program će biti na otvorenom, a ako vrijeme bude lošije, program će se preseliti u šator", najavio je Buić.

"Da bi nadoknadili propuštene godine odlučili smo održati ovaj program", rekao je Aldo Bančić, načelnik Općine Žminj i također spomenuo da je za njega doček Nove godine u podne poseban događaj. Renata Jelenić iz žminjske Turističke zajednice napomenula je kako je želja svih da ovaj prvi doček u podne bude zajedničko druženje i veselje s namjerom i nastojanjem da preraste u tradiciju.

Na predstavljanju programa sudjelovali su i općinski savjetnik Sanjin Dimić Boljunčić te predstavnici izvođača Loris Zupanc iz The Night Express Banda; Toni Macinić, basist Replay banda te Dino Miletić u ime Amaro Banda, koji su se izrazili zadovoljstvo što će sudjelovati u jednom ovakvom događaju te zaželjeli i obećali svima dobru zabavu.

Veseljko Buić: Koncert Mate Miše Kovača jedan od najvećih ove godine u Istri

Osim dočeka u podne, Buić je ujedno i organizator prosinačkih koncerata u žminjskoj Areni. Buić je, naime, nabrojao niz koncerata od kojih je prvi na redu već u subotu 15. prosinca. Tada će u šatoru od 1100 metara kvadratnih, nastupiti Dalmatino i Amaro Band.

Tjedan dana nakon toga, 22. prosinca, na redu je, prema Buićevim riječima, jedan od najvećih koncerata ove godine u Istri, koncert Mate Miše Kovača, za koji je već sada očito da će imati veliki odaziv publike. Niz koncerata zatvori će se 29. prosinca nastupom Dražena Zečića i Banana Banda.

Cijena ulaznice za koncert grupe Dalmatino je 30 kuna, a 50 kuna potrebno je izdvojiti za koncert Dražena Zečića. Što se tiče ulaznica za koncert Miše Kovača cijena u pretprodaji je 90 kuna, dok je na dan koncerta cijena ulaznice 110 kuna. (Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa