Film Branka Biočića na festivalu sportskog filma u Sarajevu

0
Bojan Prusac i Branko Biočić (Foto: Sportske novosti)
Bojan Prusac i Branko Biočić (Foto: Sportske novosti)

Film „Faros maraton i njegov otac Vicko Šoljan“ autora Branka Biočića na programu je Prvog međunarodnog festivala sportskog filma, koji se od 5. do 7. prosinca održava u Sarajevu. Njegova projekcija održat će se 7. prosinca u 14 sati u svečanom salonu gradske vijećnice. Na festivalu sudjeluju dvadeset i dva filma iz trinaest zemalja.

„Ja sam autor teksta, urednik i redatelj, a Bojan Prusac je snimatelj i montažer. To je dokumentarac o plivačkom maratonu Faros, koji svake godine okuplja najpoznatije svjetske plivače daljinskog plivanja. Prvi put je održan 1975. godine i tada je pobijedio Veljko Rogošić. Utemeljitelj maratona je Vicko Šoljan, koji danas ima 86 godina. Film smo snimili ovoga ljeta za potrebe Hrvatskog saveza u daljinskom plivanju“, objasnio nam je Biočić.

Film je u proteklih mjesec dana više puta prikazan na Sportskoj televiziji i dobio je pozitivne kritike. Organizatori sarajevskog festivala uvrstili su ga u program na prijedlog splitskog sportskog novinara Zdravka Reića. (R.S.)

Vicko Šoljan (Foto: Sportske novosti)

      

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa