Održan prijem za konzula Italije u Rijeci na odlasku

0

U sjedištu Istarske županije u Pazinu zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin i predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić upriličili su 4. prosinca prijem za Generalnog konzula Italije u Rijeci Paola Palminterija, povodom njegovog skorašnjeg odlaska s dužnosti. Prijemu su prisustvovale i zamjenica župana Giuseppina Rajko te pomoćnica tajnice Skupštine Melita Ferenčić.

Župan Radin je zahvalio konzulu Palminteriju na suradnji te mu je zaželio puno uspjeha u daljnjoj diplomatskoj karijeri, koju nastavlja u Egiptu. „Nadam se da će Vam četiri godine koje ste proveli u Hrvatskoj ostati u lijepom sjećanju. Pred Vama su novi izazovi i želim Vam uspjeha i sreće. Siguran sam kako ćete svog nasljednika upoznati sa svim specifičnostima Istre, kao i s načinom funkcioniranja Istarske županije, koju od 01. siječnja očekuje preuzimanje poslova Ureda državne uprave“, naglasio je župan Radin zaključivši kako će se suradnja i prijateljstvo s Generalnim konzulatom u Rijeci nastaviti i u budućnosti.

Generalni konzul Palminteri je naglasio kako „osim formalnog pozdrava, želi izraziti zahvalnost svima koji su tijekom njegovog mandata bili otvoreni za suradnju. „Četiri godine su prošle vrlo brzo i sve je proteklo dobro. Ovom prilikom želim zahvaliti svim istarskim gradonačelnicima i načelnicima, te ostalim institucijama s kojima sam imao prilike upoznati se i raditi“, poručio je Palminteri, koji je će se, kako je rekao, sigurno vraćati u Istru kao turist.

Predsjednik Skupštine Drandić je, također, izrazio zahvalnost na suradnji i prijateljskom odnosu. Kako je rekao, stvarati veze među ljudima, njegovati dobre odnose i graditi mostove suradnje, glavna je zadaća politike. Na kraju je kazao kako se nada da će g. Palminteriju iskustva iz Istre biti od pomoći za dalje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa