pulski maturant:

'Izgubili smo mali dio polugodišta, ali se nadam da ćemo sve stići'

0
Pulska Gimnazija (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Pulska Gimnazija (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Izgubili smo mali dio prvog polugodišta, ali se nadam da ćemo sve stići. Vrlo dobar sam učenik i želim upisati politologiju. Priznajem da u vrijeme štrajka nisam učio, niti ponavljao ali ću sada zapeti punom parom, kazao nam je jučer maturant pulske gimnazije i predsjednik Vijeća učenika Luka Sabatti. Oni njegove kolege diljem Hrvatske također su se vratili u školske klupe, a maturantima su u nedjelju 1. prosinca počele i prijave za ispite državne mature na ljetnom roku 2020. Prijavljuju se prema zasad utvrđenom vremeniku koji je na svojim stranicama objavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja i koji ne uključuje eventualne izmjene datuma zbog pomicanja datuma završetka nastavne godine, piše 24sata.

- Mi ćemo vjerojatno produljiti nastavu za tjedan dana i bez praznika u veljači. Učenici su se radosni vratili u klupe. Naši gimnazijalci znaju da ipak moraju raditi kako bi upisali željene fakultete. Inače smo kao kolektiv složni, a ova situacija je sve to još više potvrdila - kazao nam je Filip Zoričić, ravnatelj pulske gimnazije. Kako ističe, odluka o tome kako će odraditi zaostatke donijet će uskoro, te kako je ovaj štrajk prilika da se vrati povjerenje u učitelje. Ipak, smatra kako je zadovoljstvo svih tek djelomično, piše 24sata.

Maturant Luka, pak, ističe kako su odmah krenuli s ispitima, te kako će produljenje nastavne godine i eventualna kasnija matura donijeti probleme onim učenicima koji su odlučili upisati fakultete u inozemstvu. Dodaje kako nemaju puno izbora, a i u slučaju nadoknade nastave subotom, trebat će se prilagoditi, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa