prosinačke svečanosti

Dođite u Kanfanar na slavljenički koncert Gustafa!

0
Gustafi (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Gustafi (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

U duhu adventskog razdoblja Općina Kanfanar pripremila je niz sadržaja i događanja kojima će se obilježiti i proslaviti ovaj najveseliji mjesec u godini. S obzirom da se je mjesec prosinac u Istri nekada nazivalo božićnjakom, i sva će se pripremljena događanja održati pod programom naziva „Božićnjak u Kanfanaru“, a koji počinje već 8. prosinca smotrom mladog maslinovog ulja Kanfanarštine.

Nakon smotre ulja za uvertiru, programska će se događanja nastaviti sljedećeg vikenda, odnosno 14. prosinca kada će za djecu i odrasle biti održane kreativne radionice izrade božićnih suvenira i ukrasa u kanfanarskom Domu mladih. Nastavak programa bit će u duhu sporta, i to  stolnoteniskog turnira kojeg će u školskoj sportskoj dvorani 18. prosinca organizirati kanfanarski stolnoteniski klub. U petak 20. prosinca potom će se održati školska priredba, a vrhunac predbožićne atmosfere bit će 22. prosinca kada će se u parku na Placi u Kanfanaru organizirati humanitarni božićni sajam s popratnom prigodnom gastronomskom ponudom, na kojemu će se i ove godine moći pogledati i kupiti razne dekorativne predmete, prehrambene proizvode, ručne radove te suvenire i ukrase kanfanarskih udruga i drugih sudionika sajma.

Tijekom bogatog  nedjeljnog programa bit će organiziran i popratni animacijski program za djecu, poput vožnje vlakićem, ali i glavna atrakcija – kuća Djeda Božićnjaka koja će tog popodneva biti otvorena u Domu mladih i kada će Djed Božićnjak sa svojim pomoćnicima darivati djecu božićnim poklonima. U isto vrijeme, u galeriji Malenica moći će se razgledati i izložbu koja će kroz usporedni prikaz fotografija lokacija u Kanfanaru pred 30 godina i danas na zanimljiv način prikazati rast i razvoj glavnog općinskog naselja.

Na dan Badnjaka, 24.prosinca, po 11. put održat će se i program Badnjak u Kanfanaru kada se kroz zajednički ručak i druženje tradicionalno dočekuje blagdan Božića u duhu zajedništva žitelja Općine Kanfanar. Kao i uvijek, za Badnjak u Kanfanaru općina će svoje žitelje počastiti tradicionalnim jelima koja su se od davnina objedovala na ovaj dan u Istri, poput maneštre sa slance, pasutica i bakalara.

Kraj „Božićnjaka u Kanfanaru“ bit će obilježen glazbom, i to dvama koncertima. U petak 27. prosinca održat će se slavljenički koncert grupe Gustafi koja će svojih 39 godina uspješne karijere proslaviti upravo u Kanfanaru, a 28. prosinca u kanfanarskoj župnoj crkvi Udruga Dvegrajci i Općina Kanfanar organizirat će tradicionalni božićni koncert na kojemu će ove godine nastupiti Mario Battifiaca i Karin Kuljanić, kojim će završiti i bogat program prosinačkih događanja u Kanfanaru.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA