pula

Gradi se rotor na raskrižju Rizzijeve i Voltićeve, dio ulica zatvoren

0

Nakon što je izmješten Moccenijev spomenik na Vidikovcu te su završeni radovi uređenja rotora na raskrižju Rizzijeve ulice i Ceste Prekomorskih brigada, od 3. prosinca se u sklopu nastavka radova po projektu izgradnje rotora na raskrižju Voltićeve i Rizzijeve ulice, u dijelu zatvaraju predmetne ulice s naznačenim obilaznim pravcima - Heiningerova, Budicinova, Meštrovićeva i Palisina ulica (grafika u privitku).

Podsjetimo, rekonstrukcija raskrižja Rizzijeve i Voltićeve ulice, odnosno izgradnja kružnog raskrižja i 2 autobusna ugibališta dodatno će utjecati na veću sigurnost i protočnost prometa u tom dijelu grada, posebno kada se uzme u obzir već izgrađen rotor na raskrižju Rizzijeve i Radićeve, te uvodno navedeni na raskrižju Rizzijeve i Ceste Prekomorskih brigada.

U sklopu projekta, rekonstruirat, odnosno izgradit će se i dionice prometnica koje se nadovezuju na predmetni rotor, oborinska odvodnja i javna rasvjeta te će se izvršiti prelaganje, zaštita i izmještanje elektroničke komunikacijske infrastrukture (EKI), prelaganje i zaštita vodovodnih instalacija, plinskih instalacija i elektroenergetske mreže.  Vrijednost radova, koje izvodi društvo Cesta izabrano kao najpovoljniji ponuditelj na provedenoj javnoj nabavi, iznosi 5,3 milijuna kuna bez PDV-a, a rok izvođenja radova je 150 dana od uvođenja u posao. Ovim putem Grad zahvaljuje građanima na strpljenju i razumijevanju tijekom odvijanja predmetnih radova kojima se povećava kvaliteta prometne infrastrukture, te ih poziva na poštivanje privremene  regulacije prometa.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VRTLAR/KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA