Uskoro dovršetak izgradnje rotora Vodnjan Jug i početak izgradnje rotora Vodnjan Sjever

0
Rotor Vodnjan jug
Rotor Vodnjan jug

Uskoro će Vodnjan dobiti dva nova kružna toka (kružna čvorišta) koja će osigurati suvremenije i kvalitetnije prometovanje cestama koje prolaze kroz grad.

Naime, za izgradnju kružnog čvorišta Vodnjan Jug u tijeku su završni radovi na asfaltiranju. Natječaj za odabir izvođača radova raspisale su Hrvatske ceste, a izvođač radova su Ceste Pula d.o.o. Planirani rok za izvođenje radova je 10. siječnja 2013. godine.

Projekt je financiran na način da s 25 posto iznosa u investiciji sudjeluje Grad Vodnjan-Dignano, 25 posto Županijska uprava za ceste, a 50 posto sredstava ulažu Hrvatske ceste. Cjelokupna vrijednost investicije, na temelju troškovnika, iznosi oko 4,5 milijuna kuna. Promjer kružnog toka je 11,5 metara, a hortikulturno uređenje kružnog čvorišta financirati će Grad Vodnjan-Dignano nakon što se isti osposobi za promet.

Gradilište rotora Vodnjan Sjever
Gradilište rotora Vodnjan Sjever
Na lokaciji spajanja izlaza Vodnjan Sjever sa Istarskog ipsilona, sjevernog ulaza u grad Vodnjan te skretanja u poslovnu zonu Vodnjan Sjever i naselje Salvela započeli su radovi na izgradnji kružnog čvorišta Vodnjan Sjever.

S ciljem povećanja prometne sigurnosti i efikasnije prometne protočnosti Grad Vodnjan-Dignano je kao investitor poduzeo sve predradnje za pokretanje ove investicije. Riješeni su svi imovinsko-pravni odnosi za zemljište na kojem se planira izgradnja kružnog čvorišta.

Bina Istra d.d. financira izgradnju rotora čija se vrijednost procjenjuje na oko 5 milijuna kuna. Tvrtka Ceste Pula d.o.o. je izvođač radova, a planirani promjer rotora je 12 metara. Rok za izgradnju ovog kružnog čvorišta je do kraja ožujka 2013. godine, a na dijelu gradilišta kružnog čvorišta Vodnjan Sjever uvedena je nova prometna regulacija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa