Izložba Memobox: Prvih 50 godina Etnografskog muzeja Istre

0
Otvaranje izložbe predviđeno je za 21. prosinca u 14 sati u pazinskom Kaštelu
Otvaranje izložbe predviđeno je za 21. prosinca u 14 sati u pazinskom Kaštelu

Etnografski muzej Istre-Museo etnografico dell’Istria ove godine slavi 50 godina osnutka. U želji da ovaj jubilej obilježe sa svojom publikom i širom javnosti djelatnici Muzeja predstavljaju izložbu pod nazivom Memobox: Prvih 50 godina Etnografskog muzeja Istre.

Izložba razlaže što znači biti etnolog/inja, kakav je naš rad "na terenu", što radimo s predmetima koje otkupljujemo ili dobivamo na poklon i kakva im značenja sve pridružujemo. Izložba zaviruje i u spremišta (depoe) i objašnjava također i onaj nevidljivi rad muzealaca. Ipak, putem te izložbe u prvom redu želimo naglasiti važnost muzeja i etnologije kao struke. Usprkos televiziji, Internetu i drugim medijima, muzeji i danas imaju neupitnu ulogu. Čuvajući i izlažući originalne predmete, putem suvremenih sredstva komunikacije na izložbama i radionicama interpretiraju prošlost i sadašnjost te postavljaju pitanja posjetiteljima, koji napuštaju muzej obogaćeni novim spoznajama i drugačijim stavovima o kulturnim pojavama koja se ponekad nalaze u njihovoj neposrednoj blizini.

Suvremena orijentacija muzeja također je i naš izbor, a posjetitelje ove izložbe molimo da nam pomognu da shvatimo što bi oni željeli u njemu u budućnosti vidjeti i doživjeti. Otvorenje je predviđeno za petak, 21. prosinca u 14 sati u prostorijama Etnografskog muzeja Istre - Museo etnografico dell’Istria, u Kaštelu u Pazinu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa