Iznenadit će vas razlog zbog kojeg vijećnica nije došla na sjednicu

0
Tanja Pejić (foto: Rajko Boričić/ Foto Festival)
Tanja Pejić (foto: Rajko Boričić/ Foto Festival)

„Bila sam dva tjedna na putu, tek sam prije dva dana došla kući i nisam stigla proučiti materijale. Zbog toga neću moći doći sjednicu Gradskog vijeća“. Ovim je riječima u dopisu upućenom stručnim službama Gradskog vijeća Labina, nezavisna vijećnica Tanja Pejić opravdala svoj nedolazak na posljednju sjednicu Gradskog vijeća.

U vrijeme kada mnogi gradski, općinski ili županijski vijećnici na sjednice predstavničkih tijela u koje su izabrani odlaze samo kako bi 'pokupili' naknadu, najčešće 500 kuna po sjednici, gesta labinske vijećnici Tanje Pejić doista je vrijedna poštovanja i divljenja.

Nije tajna da se mnogi vijećnici uopće ne pripremaju za sjednice, mnogi materijale prvi put prime u ruke neposredno uoči sjednice, a mnogi ih prvi put otvore na samoj sjednici.

Tanja Pejić ne bi se osjećala ugodno da je nepripremljena došla na sjednicu i za to još primila naknadu od 500 kuna. Radije je ostala kod kuće. Svaka joj čast. I još nešto, ova njena gesta nikada ne bi bila došla do javnosti da to slučajno nismo doznali iz 'treće ruke'. (Nenad Čakić)   

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa