S 1,51 promila vozio dvoje djece

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Jedna je osoba lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila 10. prosinca oko 15,30 sati na cesti Bale - Rovinj. Nesreća se dogodila kada je 36-godišnjak iz Vinkovaca upravljao Volvom, vinkovačkih tablica te je izlaskom iz nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, izletio s ceste na travnatu površinu. Automobil se potom prevrnuo na krov i udario u stablo niskog raslinja, nakon čega se zaustavio na boku.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je 36-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,51 promila. Vozač je lakše ozlijeđen, a osim njega u trenutku nesreće u automobilu je bilo i dvoje djece, koja su se nalazila u zaštitnim sjedalicama i srećom nisu zadobila nikakve ozljede, izvijestila je istarska policija.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 36-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog, a Policijska uprava istarska ponovno upozorava vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol.

Podsjećamo građane da se ovog tjedna na području cijele Hrvatske provodi pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga te apeliramo na vozače da vode računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa