NE ZNAŠ KOJI JE SLAĐI

I mi imamo gole kuhare koji izazivaju zazubice, svi su miljenici žena

0
David Skoko (foto: Petar Glebov/PIXSELL)
David Skoko (foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Bilo je to 1999. godine kad su dva kuhara osvojila svijet i postali megazvijezde. Jamie Oliver dobio je svoj televizijski show i postao globalni fenomen poznat kao Goli kuhar, a Anthony Bourdain u New Yorkeru objavio je sad već kultni članak "Don't Eat Before Reading This" (Nemojte jesti prije nego što ovo pročitate"), nakon kojeg je također dobio televizijske ponude. Kuhari su već dvadesetak godina ultimativne zvijezde i svi koji su imalo televizični uspjeli su dobiti pristojnu sljedbu, piše 100posto u članku u kuharima zvijezdama u kojem se spominju i Istrani.

A prije Ivana Pažanina i njegovih polunagih fotki na Instagramu, za Hrvatice je postojao samo jedan goli kuhar - David Skoko. I on je bio član žirija MasterChefa, a odnedavno je prvi Hrvat koji ima svoju emisiju na kanalu 24Kitchen. Puljanin je osvojio žene savršeno isklesanim tijelom ukrašenim tetovažama, a otkrio je i kako su mu strast motocikli. Zgodni chef u sretnom je braku te ima dvije kćeri, a posvećen je svom restoranu Batelina. Skoko uopće nije htio ni trebao postati kuhar - školovao se za stolara, ali je igrom slučaja preuzeo obiteljsku konobu u Puli, piše 100posto.

Proslavio se nakon što ga je posjetio upravo Anthony Bourdain te pohvalio njegova riblja jela u emisiji "Parts Unknown". Nedavno je za Gloriju otkrio kako je prije tri godine pretrpio infarkt zbog velike količine stresa, ali je sad, srećom, sve u redu i nastavlja raditi i u restoranu i na televizijskim projektima. Vrhunac popularnosti kod nas su već doživjeli burgeri, a prošle godine jedan se čovjek istaknuo upravo u spravljanju omiljenog jela. Ivan Zidar na Zagreb Burger Festu osvojio je nagradu za svoj Mason burger, a nedavno je sa suprugom predstavio i dizajnerski koncept solane za stol. Zidar je Istrijan koji je radio kao grafički dizajner, ali je cijeli život obožavao kuhanje pa je odlučio obrazovati se u francuskom Lyonu u školi Paula Bocusea.

Nakon povratka, s Davidom Skokom radio je na "Jezikovoj juhi", a onda otvorio svoj street food bar u Puli. Zgodni Ivan nastavlja proširivati ponudu burgera i kaže da se uvijek vraća domaćim, tradicionalnim receptima i namirnicama, a san mu je imati "food to table" restoran, u kojem će gostima posluživati namirnice koje je sam uzgojio u vrtu, donosi 100posto.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa