Upozorenje iz Fine: Ako ovo ne napravite, kazna je 350 tisuća kuna

1
Pulska Fina
Pulska Fina

Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma propisuje da su trgovačka društva, udruge, zaklade i ustanove osnovane na području Republike Hrvatske dužni u Registar stvarnih vlasnika upisati podatke o fizičkim osobama stvarnim vlasnicima. Mogućnost upisa podataka u Registar stvarnih vlasnika započela je u lipnju i traje do 31. prosinca, objavila je Fina.

Upis podataka se može izvršiti na dva načina, bez plaćanja naknade: korištenjem web aplikacije uz certifikat, https://rsv.fina.hr/RSV-OnLineUnos-web/login te u poslovnicama Financijske agencije na za to predviđenim obrascima.

"Pozivamo sve ovlaštene osobe u trgovačkim društvima, udrugama, zakladama i ustanovama, koje nisu ispunile svoju zakonsku obvezu, da izvrše upis podataka o stvarnim vlasnicima do 31. prosinca kako bi se izbjeglo izricanje sankcija. Za pravne osobe koje u roku ne upišu podatke u Registar stvarnih vlasnika propisana je novčana kazna u iznosu od 5.000 do 350.000 kuna, dok je za člana uprave ili drugu odgovornu fizičku osobu u pravnoj osobi propisana novčana kazna u iznosu od 5.000 do 75.000 kuna", objavila je Fina.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA