Prodao mu ukradenu motornu pilu koja se stalno kvarila

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Umaška i bujska policija su dovršile kriminalističko istraživanje i utvrdile sumnju da je 23-godišnjak počinio kaznena djela krađa, iznuda i dva kaznena djela prijetnje. Mladića se sumnjiči da je iskorištavao zdravstveno stanje 22-godišnjaka te mu je zaprijetio kako će morati u zatvor ukoliko mu ne da nekoliko tisuća kuna, što je 22-godišnjak u strahu i učinio. Također ga se sumnjiči da je naveo 22-godišnjaka da potpiše pretplatnički ugovor s teleoperaterom te mu je nakon toga uzeo mobitel koji je dobio. Nadalje, 23-godišnjaka se tereti da je od početka listopada otuđivao iz kuće 22-godišnjaka i njegove obitelji različite predmete, kao što su prijenosno računalo, nakit i novac, čime ih je oštetio za više tisuća kuna.

Osim za navedena kaznena djela, 23-godišnjaka se sumnjiči da je u veljači putem društvene mreže stupio u kontakt s 43-godišnjakom te se našao s njim i prodao mu motornu pilu, nakon čega je obrisao profil na stranici gdje se oglašavao. Budući da se pila nekoliko puta pokvarila, kupac je posumnjao da nešto nije u redu te je provjerama utvrdio kako je pila ukradena.

Temeljem sudskog naloga, obavljena je pretraga doma na području Buja kojeg 23-godišnjak koristi, prilikom čega su policijski službenici pronašli 3.3 kilograma rezanog duhana bez nadzorne markice. Utvrđeno je kako duhan pripada 44-godišnjakinji, protiv koje se podnosi kaznena prijava radi sumnje da je počinila kazneno djelo nedozvoljena trgovina. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 15. studenoga u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa