Vojnici krenuli na dvodnevno pješačenje prema vojarni u Puli

0

Pripadnici Hrvatske vojske u jutarnjim satima postrojavanjem ispred zgrade Čakavskog sabora u Žminju 12. studenog započeli su dvodnevnu hodnju prema vojarni u Puli koja će nositi naziv „Hrvatski branitelji Istre“. Zapovjednik Obavještajne pukovnije Glavnog stožera OSRH pukovnik Zvonimir Rogić tom je prigodom poručio:

"Tijekom višemjesečnog angažmana Hrvatske vojske na izgradnji vojarne Hrvatski branitelji Istre, naša postrojba je stekla mnogo prijatelja među vama Istrijanima, a ova hodnja iz srca Istre, iz Žminja, predstavlja poveznicu Hrvatske vojske i Istre. U petak, 15. studenog ćemo otvoriti Središte u novoj vojarni Hrvatski branitelji Istre, kao posljednju destinaciju projekta Vlade povratka Hrvatske vojske u gradove. Obzirom na istaknuti doprinos Istre u Domovinskom ratu, odlučeno je da upravo Istra bude nova destinacija za ovakvu postrojbu visokog razvojnog potencijala. Naše Središte za besposadne zrakoplovne sustave neće biti izolirani otok u Istri, nego postrojba koja će živjeti u sinergiji sa svojim narodom".

Početku hodnje pripadnika Središta za besposadne zrakoplovne sustave nazočio je načelnik općine Žminj Željko Plavčić i predstavnici braniteljskih udruga. U toj prigodi, pedesetak pripadnika Središta za besposadne zrakoplovne sustave koji sudjeluju u današnjoj etapi hodnje, kod parka Franje Josipa I položili su vijence na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima. U Svetvinčentu pripadnici SBZS-a zapalit će svijeće kod groba blaženog Miroslava Bulešića i poginulog branitelja Dušana Bulešića te obići kaštel Grimini.

Po dolasku u Vodnjan obići će crkvu Sv. Blaža u kojoj se čuvaju relikvije 250 kršćanskih svetaca. Hodnja se odvija kroz dvije etape, a zapovjednik Središta za besposadne zrakoplovne sustave bojnik Zvonimir Mravunac istaknuo je kako povratak Hrvatske vojske na područje Istarske županije predstavlja počast i priznanje hrvatskim braniteljima koji su dali neizmjeran doprinos u borbi za hrvatsku samostalnost i neovisnost. „Ovim povratkom vojske u Pulu otvara se mogućnost za otvaranjem novih radnih mjesta za pripadnike HV-a s područja Istre što će u konačnici zasigurno rezultirati zadovoljstvom i srećom naših vojnika i njihovih obitelji. I ja sam osobno jako sretan jer ću konačno biti sa svojom obitelji“ , kazao je bojnik Mravunac i objasnio kako je zadovoljan vojnik – spreman vojnik.

Naime, projekt povratka Hrvatske vojske u Pulu realiziran je u suradnji Ministarstva obrane s lokalnom zajednicom, Gradom Pulom i Istarskom županijom. Podsjetimo kako je izvrsna suradnja Ministarstva obrane s Gradom Pulom i Istarskom županijom potvrđena i na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem održanom 4. studenog u Ministarstvu obrane, gdje je izraženo zadovoljstvo povratkom Hrvatske vojske u Pulu.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

ARMIRAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A DIMNJAČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA