Skrenuo na nogostup i udario u stupiće: 'Imao je 0,9 promila'

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Tijekom prometne akcije „Kontrola alkoholiziranosti vozača“ koja je provedena u noći s 9. na 10. studenoga, pulska je prometna policija zbog vožnje pod utjecajem alkohola isključila iz prometa dva vozača. Naime, policijski službenici su prekršajno sankcionirali 27-godišnjaka koji je 9. listopada iza ponoći pod utjecajem alkohola od 0,93 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Nesreća se dogodila kada se muškarac kretao automobilom Opel Corsa, pulske registarske oznake, iz smjera Kašićeve u smjeru Marulićeve ulice, pri čemu se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je automobilom skrenuo u lijevo na nogostup i udario u zaštitne stupiće. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 27-godišnjak će biti priveden na nadležni sud.

Također, policijski službenici su jutros oko 4,40 sati na Cesti prekomorskih brigada zaustavili 27-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,33 promila upravljao automobilom Audi, pulske registarske oznake, iz smjera Japodske prema Cesti prekomorskih brigada. S obzirom da su okolnosti upućivale da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna od 10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Policijski službenici će radi smanjenja broja prometnih nesreća posebice onih s teškim posljedicama nastaviti provoditi pojačane aktivnosti kontrole alkoholiziranosti vozača i u noći sa nedjelje na ponedjeljak (10. na 11. studenoga), te s ponedjeljka na utorak (11. na 12. studenoga). Stoga apeliramo na vozače da poštuju prometne propise, da prilagode brzinu osobinama i stanju na kolniku, da izbjegavaju pretjecanja i da ne voze pod utjecajem alkohola.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KNJIGOVOĐA/KNJIGOVOTKINJA

Do: 09.08.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

ELEKTRIČAR/KA

Do: 10.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

FRIGOMEHANIČAR/KA

Do: 10.08.2020.

SVETI PETAR U ŠUMI, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 10.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA