Trget veliko gradilište: dovršetak lučice do kraja godine (video)

0
Antonela Mohorović Kožuh na gradilištu u Trgetu
Antonela Mohorović Kožuh na gradilištu u Trgetu

U Trgetu su 24. listopada radnici zasipavali kanal s postavljenim vodnim i električnim instalacijama za buduću lučicu s komunalnim vezovima dok su drugi obavljali geodetske izmjere za postavljanje betonskih blokova za koje će biti usidreni pontonski gatovi lučice. Početak postavljanja sidrenog sustava očekuje se idući tjedan, doznali smo od Antonele Mohorović Kožuh, ravnateljice Lučke uprave Rabac.

„Ako nas vrijeme posluži, lučica bi mogla biti dovršena do kraja ove godine. Ono što ljude najviše zanima, popis dodijeljenih komunalnih vezova, bit će poznat nakon sjednice Upravnog vijeća Lučke uprave krajem studenoga", rekla nam je Mohorović Kožuh.

Lučica će se nalaziti na ulazu u Trget iz pravca Bršice. Glavni ponton bit će postavljan u produžetku postojećeg betonskog pontona nasuprot ureda Lučke kapetanije Trget, a na njega će se okomito vezivati četiri pontona s ukupno dvjestotinjak vezova.  

Projekt je vrijedan 11,12 milijuna kuna, od čega nešto više od devet milijuna daje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a po milijun kuna osigurale su Istarska županija i Općina Raša putem namjenske donacije Lučke uprave Rijeka. Pritom je važno naglasiti da je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ovaj projekt uvrstilo u svoj program investiranja velikim zalaganjem načelnice Općine Raša. (Tekst: Robi Selan, foto i video: Roberto Matković)

Nacrt pontonske lučice za komunalne vezove na Trgetu

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa