541 oglas restart istarski 970x250px

Raspisuje se foto natječaj Volin svoje misto: evo koje su nagrade!

0
Fotografija iz OŠ dr. Mate Demarina - Školsko sportsko-društvo 1, koja je svojedobno osvojila treće mjesto
Fotografija iz OŠ dr. Mate Demarina - Školsko sportsko-društvo 1, koja je svojedobno osvojila treće mjesto

Općina Medulin radi promocije znamenitosti, prirodnih ljepota i tradicije općine Medulin raspisuje Foto natječaj za pod nazivom "Volin svoje misto - kalendar 2020". Pravila i uvjeti za sudjelovanje su slijedeći: motivi fotografija su medulinske prirodne ljepote, znamenitosti, panorame i dr. te iste moraju biti snimljene na području općine Medulin, što potvrđuje autor svojom izjavom. Pravo sudjelovanja imaju svi fotografi (amateri i profesionalci). Svaki autor može sudjelovati s najviše tri fotografije.

Fotografije se primaju u digitalnom formatu, a radovi moraju udovoljavati slijedećim tehničkim uvjetima: horizontalna strana fotografije mora imati min. 3700 piksela, a vertikalna strana fotografije mora imati min. 3900 piksela; rezolucija 300 dpi u JPG /JPEG formatu visoke kvalitete (kompresija 12), Pojedinačna fotografija ne smije biti veća od 10-15 MB. Fotografije mogu biti crno bijele ili u boji, a u izbor ulaze i manipulirane fotografije (HDR ili obrađene u Photoshopu). Kada se radi o montaži (kolažu), autor mora koristiti isključivo vlastite elemente.

Fotografije se šalju isključivo elektronskom poštom, e-mailom na adresu: mario.rosanda@gmail.com, s oznakom subjekta e-maila: „Volin svoje misto! – kalendar 2018“. Zbog veličine datoteke svaka fotografija se šalje zasebno (ili objedinjene u ZIP formatu preko servisa Jumbomail ili sličnog.), a prijavnica se dostavlja s fotografijom u prvom mailu. Prijavnica se preuzima ovdje.

Nakon primitka e-maila s fotografijama, organizator dostavlja natjecatelju obavijest o valjanosti poslanih fotografija. Datoteke fotografija trebaju biti potpisane: redni broj, ime i prezime autora i naziv fotografije, npr. 1_mario_rosanda_medulin.JPG. Kod potpisivanja fotografija/datoteka koristite englesku abecedu, bez dijakritičkih znakova. Na prijavnici istim redom upišite fotografije, ali koristite hrvatsku abecedu.

Fotografija ne smije imati vidljive ili prepoznatljive oznake, poput logotipa ili watermarka autora, a ako je na fotografiji prepoznatljiva osoba (samostalno) potrebno je priložiti izjavu o pravu objave (ne odnosi se na fotografije gdje je grupa ljudi na nekom događaju, npr. Fešta na placi).

Žiri će odabrati 12 fotografija koje će biti objavljene u kalendaru Općine Medulin za 2020. godinu. Autori izabranih fotografija nagraditi će se objavom fotografije u kalendaru s imenom i prezimenom autora te s 5 primjeraka kalendara, kao i drugim prigodnim darovima predviđenima od strane organizatora.

Općina Medulin nagraditi će tri prvorangirana rada novčanim nagradama i to:
I nagrada – 2000,00 kn
II nagrada – 1000,00 kn i
III nagrada – 500,00 kn.

Prijavom na natječaj, svaki autor jamči da su fotografije njegovo osobno autorsko djelo i dozvoljava reproduciranje fotografija na web stranicama, kalendaru Općine Medulin, te u ostalim publikacijama Općine Medulin bez posebne naknade. Zadnji rok za slanje fotografija je 8. studenog. U slučaju nedovoljnog broja pristiglih kvalitetnih radova organizator neće realizirati kalendar iz ovog natječaja.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA