Slovenci izabrali najbolji kamp: to je Valkanela iz Vrsara

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Slovenski kamping web portal Avtokampi.si i ove je godine organizirao izbor najboljeg kampa u Hrvatskoj i Sloveniji - Naj kamp Adria. Radi se o izboru u kojem brojni kampisti tijekom cijele godine glasaju za najbolje kampove, a ove se godine izbor odvija već po deveti put. Dodjela nagrada održala se u okviru 13. Hrvatskog kamping kongresa u Termama Sveti Martin. Na kongresu su prisustvovali brojni vlasnici i upravitelji hrvatskih kampova te predavači i partneri iz Njemačke, Slovenije, Italije, Nizozemske i Poljske.

Glavni urednik kamping portala Klemen Hren je u pozdravu istaknuo kako je ovogodišnja kamping sezona u Hrvatskoj unatoč zbog vremena lošem svibnju još uvijek uspješna. Do kraja devetog mjeseca zabilježeno je za skoro 1% manje noćenja, no sa slovenskog tržišta to još uvijek znači gotovo pola milijuna dolazaka samo u kampove te 2,9 milijuna noćenja.

Najbolji hrvatski kampovi

U kategoriji većih kampova u Istri ove je godine najviše glasova slovenskih kampista dobio kamp Valkanela iz Vrsara. U kampu su u nekoliko posljednjih godina uredili nove parcele, renovirali dio sanitarnih čvorova i izgradili bazenski kompleks. Drugo mjesto je osvojio kamp Lanterna Premium Resort iz Poreča, a treće kamp Mon Perin iz Bala.

Najbolji mali kamp u Istri je kamp Polidor iz Funtane koji radi tijekom cijele godine. U sezoni gostima nudi i privatnu plažu, a izvan sezone organiziraju biciklističke ture, degustacije vina i maslinovog ulja te blagdansku animaciju. Drugo mjesto ide u lani otvoreni kamp Santa Marina u Vabrigi, a treće u Kranjski kamp u Premanturi.

Kampovi na Kvarneru su među slovenskim kampistima najomiljeniji. U kategoriji većih kampova je i ove godine najviše glasova osvojio kamp Čikat iz Malog Lošinja gdje su uredili nove parcele i renovirali dva sanitarna čvora. Na drugom se mjestu našao kamp Kovačine na Cresu, dok je treće mjesto pripalo kampu Njivice na Krku.

U kategoriji manjih kvarnerskih kampova prvo mjesto ide u kamp Mali u Bašku na otoku Krku gdje vlasnici kampa na malom prostoru nude simpatičan odmor u blizini dva kilometra duge šljunčane plaže. Drugo mjesto osvojio je kamp Rapoča iz Nerezina, a treće kamp Draga u Mošćeničkoj Dragi. Među većim kampovima u Dalmaciji je prvo mjesto osvojio kamp Straško iz Novalje na otoku Pagu gdje gosti mogu uživati u velikim sjenčanim parcelama, bazenima, lijepj plaži i odličnoj animaciji. Druga nagrada ide u kamp Kozarica u Pakoštanima, a treća u kamp Šimune.

Nagrada za najbolji mali dalmatinski kamp ide u kamp Slanica na Murteru. Drugo mjesto pripalo je kampu Navis iz Novalje, a treće kampu Rožac sa otoka Čiova. Najbolji nudistički kamp u sezoni 2019 je kamp Solaris iz Poreča gdje goste oduševljava mirna atmosfera, uređena plaža i dobra ponuda za kućne ljubimce. Druga nagrada ide u susjedni kamp Ulika, a treća u kamp Valalta iz Rovinja. Kategorija najboljih naselja mobilnih kućica donijela je prvu nagradu kampu Aminess Maravea Resort iz Novigrada gdje gosti imaju na raspolaganju mobilne kućice u prvom redu uz more ili uz bazene. Druga nagrada pripala je kampu Krk Premium Resort, a treća kampu Polari iz Rovinja.

Najbolji slovenski kampovi

U kategoriji većih slovenskih kampova je glavnu nagradu osvojio kamp Šobec u blizini Bleda koji gostima nudi mnoštvo aktivnosti u prirodi i prekrasan pogled na planine. Među manjim kampovima je nagradu osvojio kamp Koren iz Kobarida koji je ujedno i jedan od najboljih eco kampova u regiji poznat po aktivnom turizmu uz rijeku Soču. Kategorija najboljih glamping resorta prvu nagradu donijela je Glamping Olimia Adria Village-u u kojem se gosti mogu opuštati u modernim glamping šatorima, kupati u bazenima i uživati u wellness ponudi.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

LONDINER / BAGGAGE CARIER (M/Ž)

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK /ICA - KITCHEN WORKER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA