Dom zdravlja poreč

Od ulaznica nabavljeni aparati koji spašavaju život

0
Loris Peršurić, dr. Radmila Korlević i dr. Ante Ivančić
Loris Peršurić, dr. Radmila Korlević i dr. Ante Ivančić

U porečkom Domu zdravlja predstavljeni su aparati i oprema nabavljeni od novaca prikupljenih prodajom ulaznica za snimanje HRT-ove emisije Lijepom našom, koje je proljetos održano u dvorani Žatika. Grad Poreč, kao organizator manifestacije, ustupio je prikupljenih 38.575 kuna Domu zdravlja Poreč, koji je pokrenuo nabavu aparata za tu vrijednost i opreme koja je sada već u funkciji.

Na predstavljanju su sudjelovali gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić te voditeljica Ispostave Poreč, dr. Radmila Korlević.

- Nabavljen je CRP aparat i reagensi, defibrilator i boce s kisikom. Od ostatka novaca, naručili smo još tri inhalatora te elektrode za defibrilator prilagođene za djecu., rekla je Korlević i pojasnila kako je CRP aparat malen, košta oko 15 tisuća kuna ali puno znači dežurnoj ambulanti kao i svim liječnicima koji trebaju obaviti pretrage popodne i vikendom dok laboratorij ne radi.  -CRP aparat u dežurnoj ambulanti služi za otkrivanje je li neka infekcija virusnog ili bakterijskog porijekla, što je vrlo važno za nas, jer nam on definira vrstu upale, a to u konačnici određuje proces liječenja., zaključuje Korlević.

-Hvala prije svega Porečankama i Porečanima te gostima koji su došli na snimanje i tako podržali ovu humanitarnu akciju. Grad će i ubuduće nastaviti sa sličnim aktivnostima, a do kraja godine nabavit ćemo jedan malo veći i značajniji uređaj, što ćemo dodatno najaviti. Iako zdravstvo i domovi zdravlja nisu u ingerenciji Grada, trudimo se pomoći koliko god možemo jer nam je želja kvalitetna zdravstvena usluga za sve naše građane., rekao je gradonačelnik Peršurić.

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/KA

Do: 27.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

FIZIOTERAPEUT/KINJA

Do: 28.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

DIPLOMIRANI/A INŽENJER/KA GRAĐEVINE

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA