Kako nadoknaditi štrajk: 'Učenici nisu dužni dolaziti neradnim danima'

0
Filip Zoričić (foto: Facebook)
Filip Zoričić (foto: Facebook)

Zasad u školama još nema konkretnih odluka kako će se odrađivati dani u štrajku, no kako smo saznali od ravnatelja, većina ih neće skraćivati praznike ili nastavu organizirati subotom, piše 24sata. Štrajk danas protječe i u istarskim školama.

Naime, u srednjim školama rad subotom se nastavnicima mora dodatno platiti, a učenici nisu dužni dolaziti na nastavu neradnim danima, pojasnio nam je ravnatelj pulske gimnazije Filip Zoričić. Vjerojatno će se sve stići odraditi unutar redovite nastave, uz poneki predsat. - Roditelji naših učenika su solidarni, ali bojim se, kako vrijeme protječe, da će, općenito govoreći, biti sve manje. To je, po meni, veliki problem, jer mi kao društvo nismo solidarni kao, primjerice u Francuskoj - ističe za 24sata.

"Prema posljednjim pristiglim podatcima iz osnovnih i srednjih  škola na području Istarske županije u kojima organizirano djeluje Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, drugom danu štrajka odazvalo se je 85,59% članstva u osnovnim i 76,12 % članstva u srednjim školama, a što je najviši postotak od početka provedbe cirkularnog štrajka.... 24. listopada u svim će se osnovnim i srednjim školama u našoj Županiji, nastava odvijati već prema redovnom planu i programu", napisao je u priopćenju medijima Igor Jovanović, županijski povjerenik Sindikata Preporod.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa