Europske diplome i članstvo za istarske psihoterapeute

05.12.2012 - 13:36
Istra posjeduje zavidan broj od 100 educiranih stručnjaka iz oblasti Teorije izbora i Realitetne terapije
Istra posjeduje zavidan broj od 100 educiranih stručnjaka iz oblasti Teorije izbora i Realitetne terapije

U prostorima Zdravog grada Poreč, u subotu, 1. prosinca 2012., održan je skup realitetnih terapeuta Istre. Regionalna koordinatorica realitetnih terapeuta Istre, Štefanija Prosenjak Žumbar, pozdravila je prisutne te s ponosom istakla da Istra posjeduje zavidan broj od 100 stručnjaka koji su se tijekom godina educirali iz oblasti Teorije izbora i Realitetne terapije, autora Williama Glassera.

Pozdravila je gospođu Bosiljku Lojk, koja ima status učitelja Instituta za realitetnu terapiju sa sjedištem u Kranju. Institut okuplja učiteljske zborove Slovenije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine te ima ovlast za izdavanje psihoterapijskih diploma Instituta koje su uvjet za stjecanje prava na europsku psihoterapijsku diplomu udruženja EAP (European Association for Psychotherapy).

Bosiljka Lojk dugogodišnja je edukatorica porečkih i istarskih timova iz ove oblasti te je s ponosom uručila 7 europskih psihoterapijskih diploma stručnjacima Istre i to u Poreču. Sedam profesionalaca Istre dobilo je psihoterapijsku diplomu europske organizacije EAP i to Nataša Basanić Čuš iz Poreča, Irena Crvak, Štefanija Prosenjak Žumbar i Mirjana Dobrić iz Labina, Ines Poropat i Doris Grbac iz Rovinja te Ines Puhar iz Pule .

U Istri ukupno 12 profesionalaca posjeduje europsku psihoterapijsku diplomu

Ovi psihoterapeuti time su stekli pravo na članstvo u europskoj asocijaciji psihoterapije EAP. Da bi stekli diplomu polaznici su nakon svoje bazične edukacije (psiholozi, socijalni pedagozi, pedagozi) pohađali petogodišnju specijalističku naobrazbu po programu Teorije izbora i realitetne terapije, odrađivali brojne edukacije srodnih psihoterapijskih smjerova zbog svladavanja  tehnika i metoda drugih pristupa, pohađali program stručnih supervizija rada s klijentima u psihoterapijskoj praksi te provodili savjetodavni i psihoterapijski rad.

U Istri ukupno 12 profesionalaca posjeduje europsku psihoterapijsku diplomu uključujući i ovih sedam uručenih pred nekoliko dana. Skupom je prevladavala svečana atmosfera spoznaje da istarski profesionalci , psihoterapeuti , u korak s vremenom, na pragu ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU , posjeduju znanja i vještine za stjecanje europskih psihoterapijskih diploma i statusa članova EAP-a.

Tweet

Posljednje novosti