641 baner fazana

A koga je IDS mogao podržati osim Milanovića? Daliju Orešković?

0
Zoran Milanović, Valter Flego i Boris Miletić
Zoran Milanović, Valter Flego i Boris Miletić

IDS će podržati kandidata Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske, odlučeno je velikom većinom glasova na sjednici Savjeta IDS-a održanoj 27. rujna u Pazinu.

Ova odluka nije nikakvo iznenađenje, pa su nepotrebna bila i IDS-ova licitiranja o tome kome će ta stranka dati podršku kao i isprika koju je Milanović ponudio IDS-u u zamjenu za podršku. A za koga bi većina Istrana inače glasala? Pa ne bi valjda glasali za Daliju Orešković ili nekog drugog marginalnog kandidata s ljevice samo zato što bi to IDS preporučio?! Da je do toga došlo, Milanović bi svejedno dobio isti broj glasova, a IDS bi se osramotio, ne toliko zbog toga što je podržao nekog gubitnika, koliko zbog činjenice da ih Istrijani nisu poslušali.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić je na sjednici Savjeta stranke istaknuo da "Milanović nudi najsnažnija jamstva za pobjedu napredne Hrvatske na nadolazećim predsjedničkim izborima".

"Na predsjedničkim izborima birat će se između nazadne i napredne Hrvatske. Svojom podrškom IDS želi još jednom dati čvrst doprinos da Hrvatska uistinu postane normalna, proeuropska, otvorena i moderna zemlja.  Funkcija predsjednika Republike Hrvatske može itekako biti važna za sve građane Hrvatske, a posebice za Istru. Ulazak Hrvatske u Schengen zonu, kojim bi nestale granice u Istri, uklanjanje bodljikave žice na granici sa Slovenijom, kvalitetnije cestovno i željezničko povezivanje s cijelom Europom – pitanja su od presudnog značaja za Istru, a na koje budući predsjednik RH može i treba utjecati. Zoran Milanović dao je uvjerljive i kredibilne garancije da će štititi interese Istre i njezine civilizacijske, gospodarske i kulturne specifičnosti", rekao je Miletić

Predsjednik IDS-a je zaključio da „predsjednički izbori mogu također biti početak kraja zadrtog, nazadnog nacionalizma, ali i suludog populizma koji je srozao ugled Hrvatske u svijetu i pozicionirao našu zemlju na samom začelju u Europi.“ (N.Č.)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/ICA

Do: 27.01.2021.

VIŽINADA-VISINADA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA