Legenda rocka uzgaja istarski lješnjak: 'Bregović je imao 3 cure'

0
Alen islamović (foto: Dnevnik.hr)
Alen islamović (foto: Dnevnik.hr)

Legendarni roker Alen Islamović unazad nekoliko godina postao je stručnjak za nešto potpuno drukčije. Osim po prepoznatljivom glasu i bogatoj karijeri, njegovi ga Bišćani znaju i po uzgoju lješnjaka. Pjevač legendarne grupe Bijelo Dugme Alen Islamović proveo je novinare Nove TV svojim plantažama, ali i pustio da prvi zavire u spomen-sobu u kojoj čuva sve zlatne ploče svoje karijere.

''Kad sam krenuo to, pričam Goranu Bregoviću da formiram plantažu lješnjaka, kaže: 'Imam i ja nešto kod sebe u Beogradu oko kuće, al posađeni su prije 3, 4 godine i ne rađaju.' I ja odem kod njega da to vidim, a on ima 3 cure, nije bilo oprašivača. Uzeo sam jedan engleski i ovaj rimski i odnio sam mu gore, posadili smo to sve, nađubrili i iduće godine zove one mene: 'Stari, rodili lješnjaci.', reko': 'Dobro, i?, al' kaže: 'Stigle su i vjeverice. Ja uživam gledati vjeverice'", priča Alen za Dnevnik Nove TV.

Zemlja im je, kaže, pokazala put što će najbolje uspijevati, stoga većinu njegovih plantaža čini istarski lješnjak, koji je izuzetno cijenjen u industriji čokolade. ''Imamo 3 plantaže ukupno površine oko 25 tisuća kvadratnih metara. Posađeno je oko 1800 stabala lješnjaka i već sad imamo u ovom pogonu zadnjih godinu dana proizvodimo i svoje mlade lješnjake. Nabavit ću i pčele da ih oprašuju, tako da ću kroz jedno 2 godine imat svoje pčele koje će oprašivati farme i imat ću čisti med od lješnjaka'', kaže Alen za Novu TV. Video pogledajte ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa