nenad hervatin:

'Maltretiraju me jer sam gay i optužuju da zlostavljam oca'

0
Foto: 24sata/privatni album
Foto: 24sata/privatni album

Prijavljuju me da fizički zlostavljam svojeg oca. Ovo stvarno mora prestati, ovo maltretiranje od strane obitelji pokojne majke, jednostavno nemam više snage, govori nam kroz suze i jecaje Nenad Hervatin (39), piše 24sata.

Bivši televizijski voditelj bori se za život bolesnog oca Josipa Novosela, koji ga je udomio i ponudio mu krov nad glavom kad mu je trebalo. No nedavno su se uloge promijenile te je otac Josip trebao njegovu pomoć. Prije dva tjedna imao je operaciju fistula nakon što prvobitna nije dobro sjela te se fistula morala prebaciti na drugo mjesto. Josip je operaciju preživio te se od nje sad oporavlja. Dok se brine o bolesnom ocu, bori se i s optužbama i prijavama rodbine s majčine strane, koja mu šalje policiju na kućni prag. Kako prepričava Nenad, nesporazumi su počeli zbog podjele imovine, piše 24sata.

- U šest mjeseci bilo je mnogo prijava i dolazaka policije. Tata je u šoku. Ovo ne prestaje. On je kronični bolesnik i svaki dolazak policije za njega može biti opasan za život. Dajte nam da živimo normalno i u miru - zavapio je Nenad. No Hervatinova rodbina govori nam kako “stvari” nisu kakvima ih on predstavlja.

- Nenada sam prijavio socijalnoj službi za zlostavljanje tetka Josipa, a policiji zbog prijetnji smrću. Prije mjesec dana napisao mi je da će se napiti naše krvi za svaku Josipovu suzu - rekao nam je u telefonskom razgovoru Nenadov ujak Berigoj Hlemić. Objašnjava i kako su Nenad i Josip napravili ugovor o doživotnom uzdržavanju, prema kojemu, tvrdi Hlemić, Hervatinu pripada stan. - Tako da se mi ne želimo dočepati tog stana - kaže Berigoj. Uz Nenadove tvrdnje stoji njegov otac Josip.

- To su sve laži. Nije istina da me Nenad fizički zlostavlja - govori Josip i dodaje da prihvaća i voli sina, koji skrbi o njemu otkad je prikovan za krevet. Zbog zdravstvenih problema Josip se bori s hipoglikemijskim šokovima, zbog kojih su mu cijelo vrijeme potrebni njega i skrb, piše 24sata.

Bivši televizijski voditelj smatra kako je njegovoj rodbini najveći “problem” njegova seksualna orijentacija, zbog koje i traje konstantno uznemiravanje s njihove strane. - Možda sam trebao biti žrtveno janje i prvi priznati javno da sam homoseksualac, da ovo sve prestane - govori Nenad i nada se da će s tim priznanjem prestati napadi na njegovu malu obitelj, koja je uvijek uz njega. Bivši televizijski voditelj inzistirao je da nazovemo njegova oca, piše 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

LONDINER / BAGGAGE CARIER (M/Ž)

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA