Nostalgija Fest u Vodnjanu: Trg postao veliko igralište (foto)

0

14. rujna 2019. godine na vodnjanskom Narodnom trgu održao se 2. po redu ”Nostalgija fest” u organizaciji Grada Vodnjana i Udruge za informiranje građana – Vodnjanski đir. Organizatori su još jednom, barem na jedno popodne, sve posjetitelje ”vratili” u bezbrižne i zaigrane dane djetinjstva kroz razne, već pomalo i zaboravljene igre, stare glazbene hitove, radionice i izložbe.

Posjetitelji, kako mali tako i oni veliki, mogli su se iskušati u skakanju lastika i školici/triji (DND), ščinkama (DPC Peroj), skakanju u vrećama i utrci sa jajima (ZT Vodnjan), spuštanju karićima niz Trgovačku (ZT Galižana), gađanju sa praćkom / fijondom (BKUD), kartaškim igrama (KUD Vodnjan), turniru graničara (OŠ Vodnjan i udruga Vodnjanski đir), te se priključiti radionici pletenja, šivanja i kukičanja (Ekomuzej-Istrian de Dignan) ili zaigrati “Čovječe ne ljuti se” i stolni tenis(Grad Vodnjan).

U turniru graničara sudjelovalo je 8 ekipa. Pobjedu je odnijela ekipa ”6.A”, na drugom mjestu završila je ”Institucija 5.C” te ”6.T Bumbari” na trećem mjestu. Ekipama su dodijeljenji pehari, medalje i slatki paketići.

Osim igara, organizirani su i izložba oldtimera (Oldtimer klub Histria) te buvljak (Hrvatska udruga kolekcionara predmeta kulturne baštine), a kompletnu nostalgičnu atmosferu upotpunjavali su veseli taktovi glazbenih hitova 60-ih i 80-ih godina, koji su uz dječji smijeh odzvanjali trgom. Puštajući glazbu s vinila DJ Matko Banković usrećio je sve nostalgičare.

Iako samo na nekoliko sati, ”Nostalgija fest” još jednom je postigao ono što je i zamišljeno, ceste pretvorio u igrališta a pametne telefone i tablete zamijenio klikerima, praćkama, loptama i nostalgičnim osmjesima, a svi sudionici su uz pizzu “Filipo” i sok uživali u bezbrižnom popodnevu bez gadgeta.

Udruga Vodnjanski đir ovim se putem zahvaljuje Gradu Vodnjan-Dignano, Turističkoj zajednici Vodnjan, Crvenom križu Pula, sponzorima (Agroprodukt i vina Medea,  EnjoyPeroj i Pipi, te udruga Agroturist) i svim ostalim sudionicima na zajednički realiziranom danu koji je uveselio vodnjansku djecu.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA