Što nakon odlaska Cammea? Pulski taksisti traže povećanje cijena, a u gradu je višak koncesija

0
Taxi Cammeo više ne prometuje Pulom
Taxi Cammeo više ne prometuje Pulom

Aktualni sat pulskog gradskog vijeća 28. studenog obilježio je niz pitanja, a vijećnik Mauricio Licul (Ladonja) i ovoga je puta bio vrlo aktivan. „Opet tražim da se ovo vijeće očituje o gradnji termoelektrane Plomin C“, tražio je.

Miletić mu je, ne skrivajući sarkazam u glasu, rekao kako mu je „jako simpatičan“. „Vi na Županijskoj skupštini želite rasprave iz domene gradskih vijeća, a na gradskom vijeću da se raspravlja o Rovinju ili Županiji. Nakon toliko godina koliko sjedite ovdje trebali biste znati što je u ingerenciji Grada Pule“, opomenuo ga je gradonačelnik koji je pojasnio da gradsko vijeće ne odlučuje o Plominu C.

„Kao legalist poštujem prostorni plan županije, kojim je predviđena termoelektrana na plin“, dodao je gradonačelnik. Ipak, Licul je i ovoga puta bio uporan u traženju, bolje reći dobivanju odgovora tj. mišljenja gradskih vijećnika.

„Ladonja o ovoj temi nije govorila dok je Adris bio u igri za gradnju termoelektrane u Plominu. Kada se Adris povukao iz tog projekta odjednom vas zanima mišljenje i gradskog vijeća“, izjavio je Miletić.

Vijećnik Peđa Grbin (IDS-SDP) htio je znati što se, nakon odlaska Taxi službe Cammeo, planira u Gradu. „Naime, pulski taksisti traže povećanje cijena, a u gradu je sada višak koncesija“, pojasnio je svoje pitanje Grbin. Pročelnik za komunalni sustva i imovinu Damir Prhat ne misli da se cijene trebaju dizati: „One su na razini i takvima trebaju ostati. Cammeo je, pak u Pulu donio novu kvalitetu taxi prijevoza, a građani su to prepoznali. No, kako je Cammeo radio s više automobila nego što je imao koncesiju, njihov je odlazak iz Pule bio neminovan“, rekao je Prhat. Dodao je da im je nadležno ministarstvo ukinulo dozvole te im ostavilo za rad tek osam automobila, što se toj tvrtki, nažalost, nije isplatilo. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Mauricio Licul
Mauricio Licul

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa