Pulski gradski proračun za 2013. težak 371,5 milijuna kuna

0
Novac iz proračuna ide i za radove na obalnom kolektoru na rivi
Novac iz proračuna ide i za radove na obalnom kolektoru na rivi

"Ambiciozan, ali ostvariv", tako pulski gradonačelnik Boris Miletić opisuje gradski proračun za 2013. godinu. Izglasan je na sjednici gradskog vijeća 28. studenog te će iznositi 371,5 milijuna kuna, što je za sedam posto više od ovogodišnjeg koji je na istoj sjednici rebalansiran.

Taj će se novac, između ostalog, utrošiti na nastavak izgradnje sustava odvodnje, studentskog kampusa, izgradnju kružnog toka u Šijani, nastavak izgradnje zaobilaznice i odlagališta otpada Kaštijun, a posebnim će se mjerama nastojati pomoći i poduzetništvu. Izdvojena su i sredstva za pučku kuhinju, koju Pula do sad nije imala, a nažalost je sve potrebnija.

„Proračun za 2013. godinu možda je ambiciozan, ali je, siguran sam, ostvariv“, naglasio je gradonačelnik i dodao kako se radi o "socijalno osjetljivom" proračunu s obzirom na krizu u kojoj se nalazimo. „U idućoj nas godini očekuje ulazak u Europsku uniju, pa ćemo više koristiti sredstva iz EU fondova“, najavio je Miletić.

Na istoj je sjednici prihvaćen i rebalans ovogodišnjeg proračuna, koji je smanjen za 21,2 milijuna, pa sad iznosi 345,6 milijuna kuna. Vesna Sajić v. d. pročelnika za financije kao razlog tomu je navela smanjeni broj investicija u Puli. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa