Malo kazalište dobija novi pod, krov je saniran lani

0
Malo kazalište
Malo kazalište

U tijeku su radovi na postavi poda gledališta zgrade Malog kazališta u starogradskoj jezgri, a završetak radova predviđen je do kraja idućeg tjedna. Radovi su sufinancirani od strane Talijanske unije iz Rijeke u iznosu od 106.975 kuna i Grada Labina u iznosu od 45.075 kuna.

Ovime završava druga faza radova na sanaciji Malog kazališta koja je započela krajem prošle godine i obuhvaćala je radove na statičkoj stabilizaciji stropa, konzervatorsko-restauratorske radove na zidnim oslicima i sanaciju poda.

Prethodno je u prvom dijelu 2018. godine završena cjelovita obnova krovne konstrukcije čime je zaustavljen kontinuirani prodor vode u prostorije kazališta i daljnja devastacija interijera.

Završetkom radova na sanaciji poda Malo kazalište može ponovo biti u nesmetanoj uporabi. Do okončanja cjelovite sanacije Malog kazališta preostali su još radovi na obnovi pozornice, svih instalacija (struja, instalacije grijanja, vodoinstalaterski radovi) fasade i gradskog sata. Grad Labin će u suradnji s Talijanskom unijom kroz iduće proračunske godine nastaviti s ulaganjima u preostale faze radova kako bi ovaj labinski dragulj ponovo postao mjesto raznih kulturnih događanja i susreta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa