Kada će se sanirati put prema Kalavojni?

0
Obnova, kažu općinari, čeka neka bolja vremena
Obnova, kažu općinari, čeka neka bolja vremena

Na adresu našeg portala pristiglo je pismo Anđela Valića vijećnika HSU-a u Općini Marčana, kojim se osvrće na uništen prilazni put prema, Rakljanima važnoj, uvali Kalavojna te o nemarnom odnosu aktualne vlasti u Marčani prema svojim stanovnicima. Valićevo pismo prenosimo u cijelosti.

"Kalavojna - uvala dobrog vina, nazvaše je grčki moreplovci, uvala je to podno Raklja, koja je kamenom prehranila većinu rakljanskih obitelji u kojoj je isklesano na 'miljare kubiki kamenja', mjesto kamenolomaca, vrsnih kamenoklesara, kovača, ribara, dinamitaša, svi redom ponos Rakljana. 'Vala u koj je proliveno puno pota', otpjevana u pjesmama. Vječne gromače i stara riva vjerni su dokaz u nekada sveprisutnoj Kalavojni.

Uvala podno Raklja, kamenom je prehranila većinu rakljanskih obitelji
Uvala podno Raklja, kamenom je prehranila većinu rakljanskih obitelji
Valić: Stara riva vapi za obnovo a novaca nema

I putnik namjernik može ju lako pronaći jasno vidljivim putokazima. Stara riva dobro načeta zubom vremena i podbokana jakim južnim valovima vapi za obnovom, a novaca nema, tako kažu općinari, čeka neka bolja vremena.

Uvala u kojoj danas Rakljani drže svoje barke, do kojih ne mogu jer je više od mjesec dana jako jugo uništilo dvadesetak metara prilaznog puta. Delo je to od dvadesetak minuta za jedan bager. I iako općinska uprava sve zna, pomaka na žalost nema.

I prije četiri godine jako je jugo uništilo isti prilazni put koji je saniran uoči lokalnih izbora, djelomično radnim akcijama, a za to je bilo potrebno punih šest mjeseci. Kako je sada situacija slična, a usto je predizborna godina, možemo samo očekivati da će se prilazni put sanirati neposredno pred izbore. Pametnome dosta.

Znači preostaje nam čekati još pet mjeseci do sanacije prilaznog puta. Naravno i po tome se vidi koliko aktualna vlast u Marčani misli na svoje stanovnike. Kalavojna, tužna i nevoljna, govore Rakljani", poručuje Valić u svom pismu.

Kalavojna vapi za obnovom
Kalavojna vapi za obnovom

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa