Projekt Roberta Marušića: Stiže novi letak Zone tartufa

0
Robert Marušić sa suprugom Dalidom
Robert Marušić sa suprugom Dalidom

Robert Marušić iz Buzeta je u travnju prošle godine predstavio nesvakidašnji informativni letak za pomoć turistima u nevolji pod nazivom „Road help-Tourist service Buzet“. Na njemu su adresom, brojem telefona, gps lokacijom označeni servisi koji su pismeno potvrdili da su na raspolaganju u slučaju više sile u bilo koje doba dana ili noći na području šire buzeštine, odnosno zone istarskog tartufa. Tu su servisi za popravak guma, automobila, auto-elektronike  i slično.

Sada početkom rujna 2019. stiže nam nadopunjeno izdanje toga servisnog letka koje je pretežito namjenjeno iznajmljivačima, vlasnicima kuća za odmor, hotelima, motelima i pansionima buzeštine a i šire sjeverne Istre.

Osim već navedenih informacija, tu se nalaze telefoni i adrese ljekarni, benzinskih stanica, direktni buzetskih vatrogasaca, direktni buzetske policije i direktni buzetske hitne pomoći uz nacionalne kontakte 112 i 1987 Hrvatskog auto kluba. Sve što bi u slučaju više sile ili nekakve nezgode moglo zatrebati putniku, prolazniku, turistima u zoni istarskog tartufa.

Novost je da ovo nadopunjeno izdanje predstavljeno sada početkom rujna 2019. ima veći A4 format a na poleđini ima kartu zone istarskog tartufa na kojoj su označeni glavni prometni pravci dolaska u Istru, u zonu tartufa i ugostiteljski objekti bez imena samo sa markicom i oznakom. „To je trokut Buzet – Livade – Motovun kao žarište i slovensko Gračišče, Grožnjan, Oprtalj-Portole, Draguć, Pazin, Cerovlje, Roč, Hum, Ročko Polje kao rubno područje zone odvijanja glavnine aktivnosti oko istarskog tartufarstva i gastronomije“, ističe Marušić.

Posebno je važno naglasiti da vlasnik smještajne jedinice, kod predstavljanja ugostiteljske ponude zone istarskog tartufa, olovkom označava turistima mjesto gdje se nalaze i može ih uputiti ili preporučiti na bilo koju ugostiteljsku lokaciju ovisno njihovim potrebama koju im olovkom označi. Onda im karta služi kao navigacija. Nisu navedena imena ugostiteljskih objekata jer ova karta služi svima i za sve kako ne bi došlo do favoriziranja.

Robert Marušić, poduzetnik iz Buzeta je osmislio taj projekt iz vlastitog iskustva i prakse jer su gosti u njegovim smještajnim jedinicima imali razne potrebe i razna pitanja od zdravstvenih tegoba, glavobolja, probušenih guma na biciklima i motociklima, krivog točenja goriva do pitanja gdje je najbliža plaža od Buzeta ili do kada radi benzinska pumpa i gdje je.

Sada se sve to nalazi na jednom letku, kojega turista dobiva u svojoj smještajnoj jedinici i koristi ga. Svaki vlasnik ili manager smještajnog objekta želi da mu se gost osjeća ugodno a kad se nezgoda dogodi, treba je čim prije otkloniti.

„Mislim da ovo nema ni Dubrovnik, ni Poreč“, kaže Robert Marušić koji je prve primjerke ovog novog izdanja već podijelio hotelima i pansionima u Buzetu, uredu buzetske turističke zajednice a do kraja slijedećeg tjedna dobiti će svi zainteresirani u zoni tartufa jer je to besplatno.

„Primjetio sam kod neke rodbine i prijatelja da onaj prvi manji letak drže zaljepljen doma na frižideru, shvaćam to,  jer u nekom stresu i višoj sili posebno gdje je potrebna brza reakcija, može zatrebati direktni broj buzetskih vatrogasaca, 052 695 060 i tako imovinu ili život spasiti nekome."

Kao prvo izdanje „Road help – Tourist Service Buzet“ i ovo drugo, financirao je vlastitim sredstvima jer smatra „da je obveza svih nas koji se bavimo ugostiteljstvom i turizmom doprinositi njegovom razvoju, pogotovo ugodnosti boravka turista u pred i posezoni našeg jedinstvenog kraja.“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa