Mladi IDS-a: Trguje li Damir Kajin zdravljem građana Istre u zamjenu za podršku SDP-a njegovoj kandidaturi?

0
Klub mladih IDS-a: Jakovčić štiti vitalne interese Istarske županije i njezinih stanovnika
Klub mladih IDS-a: Jakovčić štiti vitalne interese Istarske županije i njezinih stanovnika

Mjesec dana nakon što je podnio tužbu u ime Istarske županije na Upravnom sudu u Rijeci protiv Ministarstva zaštite okoliša, istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić podnio je još jednu tužbu u slučaju izgradnje termoelektrane Plomin 3. Ovog puta, župan Jakovčić tuži Ministarstvo graditeljstva i prostornog planiranja jer smatra da izdana lokacijska dozvola nije valjana.

"Ovom prilikom želimo iskazati svoju podršku županu jer smatramo da svojim nastojanjima Jakovčić štiti vitalne interese Istarske županije i njezinih stanovnika", poručuju iz Kluba mladih IDS-a.

Podsjećamo, kažu, da Jakovčić postupa u skladu s odlukom Skupštine Istarske županije i na temelju Prostornog plana Istarske županije, koji ne dozvoljava izgradnju TE Plomin C na ugljen, već na plin.

Mladi IDS-a očekuju da Republika Hrvatska i Vlada poštuju donesene propise i zakone

"Klub mladih IDS-a je još 2007. godine pokrenuo peticiju protiv izgradnje termoelektrane na ugljen i tada je, u dva navrata, prikupljeno više od deset tisuća potpisa građana što je pokazalo jasan stav i želje žitelja Istre", podsjećaju iz Kluba te stoga poručuju da kao legalisti očekuju da Republika Hrvatska i Vlada RH poštuju donesene propise i zakone i da se ne ogluše na volju naroda izraženu kroz predstavnička tijela Istarske županije.

Na temu TE Plomin C, prije mjesec dana, oglasio se i Damir Kajin, potpredsjednik stranke, optuživši predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića da je spreman trgovati zdravljem građana ne bi li dobio podršku koalicijskog partnera SDP-a. Uslijed toga, KM IDS-a je budno pratio sljedeće poteze predsjednika Jakovčića koji je dokazao upravo suprotno, demantiravši tako Damira Kajina.

"Što se to u međuvremenu dogodilo i kako to da sam Kajin daje izjave kojima sada podržava Vladu RH oko pitanja TE Plomin C. Trguje li sada on zdravljem svojim sugrađana u zamjenu za SDP-ovom podrškom, čime ujedno destabilizira istarski poluotok?", pitaju se u Klubu mladih IDS-a.

Smatraju, naime, da Damir Kajin, kao potpredsjednik IDS-a, mora biti dosljedan politici IDS-a, stavovima Savjeta IDS-a i Skupštine Istarske županije koji štite volju građana Istre i u skladu su s Prostornim planom Istarske županije.

Zbog toga u KM IDS-a osuđuju ove posljednje izjave Damira Kajina i pozivaju ga da, neovisno o sukobu kojeg vodi s Ivanom Jakovčićem, javno podrži poteze župana jer su oni u skladu sa odlukama IDS-a i voljom građana Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa