Umag, grad djece

Potpuno obnovljeni centralni vrtić u Umagu zasjao u novim bojama

1

Umag, ponosni nositelj titule najboljeg hrvatskog grada po pitanju obrazovanja, socijalne politike, demografije i mladih, a ujedno i među pet gradova u Lijepoj našoj u kojemu je kvaliteta življenja na najvišim razinama, sustavno nastavlja s krunskim projektom posvećenom svojim najmlađim stanovnicima „Umag - grad djece 2010.-2020.“

Naime, 2010. godine pokrenut je desetogodišnji projekt koji osigurava najviše odgojno-obrazovne uvjete i standarde za najmlađe sugrađane, od vrtića do fakulteta. Uz pokretanje projekta izgradnje naše srednje škole, skori početak realizacije energetske obnove zgrade OŠ Marije i Line, kao i izgradnje novog vrtića u Murinama, veliki je akcent postavljen na projekt ulaganja u rekonstrukciju te  kompletnu obnovu i uređenje umaškog centralnog vrtića.

Projekt uređenja obuhvatio je energetsku obnovu zgrade uz postavljanje termoizolacijske fasade u novim bojama, odrađena je termička izolacija potkrovlja i ravnog krova uz novu hidroizolacijsku membranu,  kompletno je zamijenjena dotrajala stolarija, obnovljen je parket u sportskoj dvorani vrtića te je izgrađena nova plinska kotlovnica kao ekološki i ekonomski prihvatljivija solucija. Ujedno, izvršilo se uređenje i opremanje dijela prostorija te su izvedeni radovi na uređenju pristupnih puteva, okoliša i vanjskih terena s oborinskom odvodnjom. Dječjem vrtiću je novoobnovljen asfaltirani prilaz te su sva dječja igrala dobila novu sigurnosnu podlogu od gumenog granulata,  za siguran i razigrani korak te bezbrižno igranje naših mališana. Za naše male neumorne trkače, proširili smo zelene površine dječjeg igrališta i pristupili njegovom ograđivanju, ne bi li se svima osigurali najbolji uvjeti za boravak i odrastanje.

Tako je prvog dana nove pedagoške godine vrtić zasjao u novom plavo-žutom sjaju, a ukupna vrijednost investicije rekonstrukcije, s okolnim radovima, iznosi oko 7 milijuna kuna, a samo je ove godine uloženo gotovo 4 milijuna kuna. Napominjemo kako je projekt uređenja vrtića, koji je prvi put službeno otvorio svoja vrata davne 1975. godine, proveden uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iz Programa podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u iznosu od 668.073,00 kuna.

Bitno je naglasiti i da su se radovi odvijali bez zatvaranja vrtića te da će se završni detalji dovršavati tijekom vikenda, a do kraja godine, kako bi se omogućilo normalno pohađanje vrtića. Riječ je o vrtiću u kojem je smješteno 9 odgojno-obrazovnih skupina kapaciteta cca. 190 mališana. Kontinuiranim i sustavnim ulaganjem u odgojno-obrazovnu infrastrukturu, Grad Umag podiže standarde te stvara bolje uvjete za nadolazeće generacije. A, kako duboko vjerujemo da na mladima svijet ostaje, onda smo sigurni da je naše strateško opredjeljenje jedini pravi put za sigurnu budućnost svih Umažanki i Umažana.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VRTLAR/KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA