Raznesen bankomat u Špadićima: Uhićene tri osobe

0
Nekoliko minuta nakon pljačke policija je uhitila tri sumnjivca
Nekoliko minuta nakon pljačke policija je uhitila tri sumnjivca

U porečkom prigradskom naselju Donji Špadići, u noći s 27. na 28. studenoga, zasad nepoznati počinitelji opljačkali su bankomat Erste banke postavljen na ulazu u Konzumovu trgovinu.

Kako doznajemo od susjeda, čija je kuća udaljena tek desetak metara od trgovine i bankomata, eksplozija ih je probudila te su odmah istrčali na prozore no ništa nisu vidjeli.

Kako kažu, snažna eksplozija čula se i na kilometar od mjesta događaja. "Kad sam izašao u dvorište, pogledao sam malo po vrtu da nije koja kutija s novce slučajno doletjela preko ograde", našalio se jedan od susjeda.

Komentirajući velik broj policijskih inspektora, pokazujući nam kabel koji su pljačkaši ostavili iza sebe, jedan od susjeda rekao je kako su policajci mogli za početak ispitati gdje je kupljeno 25 metara novog kabela. Pljačkaši su, naime, za sobom ostavili kompletnu opremu kojom su počinili pljačku: plinske boce, cijevi i kablove.

Sva stakla na trgovini popucala su od siline eksplozije, a dijelovi bankomata razletjeli su se u krugu od gotovo 50 metara. Očevid na mjestu događaja je još uvijek u tijeku, a područje oko bankomata ograđeno je policijskim trakama te je promet kroz Donje Špadiće prekinut.

PU istarska izvijestila je kako je jutros u 3,04 sati policija je zaprimila dojavu da je ispred trgovine u Špadićima raznesen bankomat. Policija je izvijestila i kako su brzom intervencijom policijskih službenika koji su se uputili prema mjestu događaja nakon svega nekoliko minuta u Ulici Mate Vlašića uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo te kako je kriminalističko istraživanje je u tijeku. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa