Ferić: Što se mene tiče, SDP je i dalje u koaliciji s IDS-om

0
Povjerenik pulske gradske organizacija SDP-a Danijel Ferić
Povjerenik pulske gradske organizacija SDP-a Danijel Ferić

„Stanje u stranci je redovito. Nastavljamo s našim aktivnostima, jučer smo imali sastanak s našim članovima. Što se tiče budućnosti nakon raspuštanja organa stranke statutom SDP-a je predviđeno da se u roku od 60 dana raspišu novi unutar stranački izbori na kojima bi se izabrao novi predsjednik i buduće vodstvo stranke i na meni je da ta tranzicija bude što prije te da nastavimo s radom“, komentirao je 27. studenog situaciju u SDP-u, povjerenik gradske organizacije SDP-a, Danijel Ferić.

Kazao je kako do tada izbora novog predsjednika obavljaju svoje odgovornosti - uredno obavljaju svoje poslove u Gradu i kako je kazao, nemaju nikakvih problema što se tiče funkcioniranja stranke. Najavio je kako će izbori za novog predsjednika biti najvjerojatnije u siječnju.

Na pitanje je li SDP još u koaliciji s IDS-om, odgovorio je: „Ja sam legalist, sporazum s IDS-om je potpisan i dok ga netko ne raskine za mene je važeći“. Međutim, dodao je kako smo u jednom  dnevnom listu imali prilike čitati da je predsjednik IDS-a izjavio da će samostalno izaći na izbore, no napomenuo: „Ja sam razgovarao s predsjednikom podružnice IDS-a Pule Vlaterom Boljunčićem, on je upućen u stanje stvari, tako da je sve jasno.

Što se mene osobno tiče sporazum je potpisan i ja ću ga se kao takvog i pridržavati. Vidoviti nismo, pa ono što će biti, ne možemo predvidjeti“, rekao je Ferić na kraju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa