dražena iz pule i fran iz vinkovaca

Ostvaren američki san: srednjoškolci otputovali u Los Angeles

0
Renata, Dražena i Fran pred zračnom lukom u Zagrebu
Renata, Dražena i Fran pred zračnom lukom u Zagrebu

Dražena Kelava i Fran Bukulin otputovali su u Los Angeles. Ovo dvoje maturanata po mnogočemu je posebno. Njihove iznadprosječne rezultate tijekom dosadašnjeg školovanja te motiviranost prepoznala je Zaklada „Hrvatska za djecu“ koja im je u suradnji s Maticom hrvatskih iseljenika omogućila put u Sjedinjene Američke Države.

Zaklada je u školskoj godini 2018./2019. stipendirala 100 srednjoškolaca iz obitelji lošijeg imovinskog stanja koji unatoč objektivnim poteškoćama pokazuju natprosječne rezultate u svom obrazovanju. Dražena i Fran svijetao su primjer kako se trud, zalaganje, upornost i skomonost cijeni. „Jako sam sretna i uzbuđena. Ovo je moj prvi prekooceanski let u životu pa je moje uzbuđenje još i veće!“ - izjavila je prije puta Dražena Kelava iz Pule, buduća farmaceutkinja. Ovo dvoje maturanata u naredna dva tjedna boravit će u San Pedru, distriktu Los Angelesa te se upoznati s američkom kulturom i načinom života, ali i posjetiti druge mnogobrojne američke destinacije.

„Veselim se putovanju. Raspored nam je već isplaniran kako bismo što više stvari stigli obići i vidjeti. Ovo nam je jedinstvena prilika za posjetiti što više brojnih kultnih lokacija, jer ne znamo kad će nam se u životu opet priužiti prilika za odlaskom u SAD.“ – izjavio je Vinkovčanin Fran Bukulin, budući student Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Osim Los Angelesa, ovo dvoje posebnih maturanata posjetit će i Las Vegas te Safari park. Draženu i Frana u San Pedru ugostit će doc. dr. sc. Suzana Tkalčić, profesorica veterine koja je za naše maturante pripremila cijeli program obilaska i međusobnog druženja.

„Želimo djeci pokazati da upravo zbog toga što su drugačiji i posebni njihove petice nisu samo obične petice. U njima smo prepoznali puno ambicija, želja i motiviranosti. Unatoč skromnosti i teškim uvjetima u kojima su učili ipak su postigli zaista nevjerojatne rezultate i za to trebaju biti nagrađeni!“ – izjavila je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Osim putovanja u Sjedinjene Američke Države, već tradicionalno, Zaklada je u suradnji s hotelskim lancima omogućila i ljetovanje za više od jedanaest potrebitih obitelji s većim brojem djece ili s teško bolesnom djecom u sklopu projekta „I ja putujem“. Zaklada „Hrvatska za djecu“ svojim prepoznatljivim projektima nastavlja provoditi aktivnosti usmjerene ka dobrobiti djece i mladih.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRIPREMITELJ/ ICA PIZZA - PICAJOLO

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK / ICA NA ROŠTILJU

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/ICA PRIRODNE KOZMETIKE

Do: 30.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA