Umag: Pronašli krivotvorene eure pa ih tri puta bezuspješno pokušali podvaliti

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka i jednim 18-godišnjakom s područja Umaga te je utvrdila osnove sumnje da su mladići počinili kazneno djelo  krivotvorenja novca.

Istraživanjem je utvrđeno kako je 18-godišnjak pronašao krivotvorenu novčanicu od 50 eura te ju je 16. studenog pokušao zamijeniti u mjenjačnici u Umagu. Budući je službenica posumnjala da se radi o krivotvorini, 18-godišnjak nije uspio zamijeniti novac te je zamolio svog dvije godine starijeg prijatelja da pokuša staviti novčanicu u optjecaj.

Stariji je mladić, znajući da se radi o krivotvorini, pokušao zamijeniti novčanicu u jednom ugostiteljskom objektu na području Umaga, no ni on nije imao sreće jer je voditelj objekta također posumnjao u originalnost novčanice.

Nakon neuspjelog pokušaja, mladić je krivotvorenu novčanicu zadržao kod sebe te ju je 20. studenog predao svom 20-godišnjem prijatelju, koji ju je pak stavio u optjecaj tog istog dana u kiosku na području Umaga. Budući je djelatnik u kiosku naknadno posumnjao u originalnost novčanice, o događaju je obavijestio policiju. Sumnjiva novčanica je oduzeta te će se poslati na vještačenje u HNB, a protiv trojice mladića podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa