Puljani u Sloveniji organizirali natjecanje u akcionom streljaštvu

0
Na natjecanju je nastupilo 27 natjecatelja i natjecateljica
Na natjecanju je nastupilo 27 natjecatelja i natjecateljica

U subotu, 24. studenoga na streljani Zdenko Žnidarčić  u Kostanjevici na Krasu u organizaciji  Amaterske strelske zvezde Slovenije, Hrvatskog saveza akcionog streljaštva, SD Zdenko Žnidarčić i Hoplološkog društva Pula, održano je natjecanje u akcionom streljaštvu (IASC) povodom 20 godina Hoplološkog društva Pula. Ovo je ujedno bilo i prvo Hrvatsko državno prvenstvo u akcionom streljaštvu, a održano je zahvaljujući pomoći kolega i prijatelja strijelaca iz Slovenije koji su hrvatskim kolegama besplatno ustupili strelište i pomogli oko organizacije, logistike i suđenja.

Nastupilo je 27 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a za Hoplološko društvo Pula nastupili su Edgar Franjul, Goran Ahačić, Radetić-Čaušević Alen i Robert Kralj. Jako dobra vijest je da su na natjecanje došli i strijelci kluba akcionog i praktičnog streljaštva Double tap iz Zadra.

Unatoč nemogućnosti treniranja (jer ni u Puli ni u Istri nema ni jedne streljane), hoplolozi su ipak uspjeli osvojiti tri medalje: 3. mjesto u kategoriji Senior, 2. mjesto u kategoriji International te 2. mjesto u diviziji D 45 osvojio je Puljanin Edgar Franjul, dok je 3. mjesto u kategoriji International osvojio Zadranin Ivan Krizman.

Hoplološko društvo Pula 30.listopada godine proslavilo je 20 godina postojanja i rada na promociji sportskog streljaštva, kojim povodom je u caffe baru Passage održana prezentacija fotografija i rezultata mnogobrojnih natjecanja na kojima su učestvovali članovi najstarijeg kluba takve vrste u Hrvatskoj i za svoj grad, županiju i zemlju osvojili mnogobrojna vrijedna priznanja i nagrade.

Najnovije priznanje hoplolozi su dobili na jučerašnjem natjecanju, kada je predsjedniku kluba uručena plaketa Strelskog društva Zdenko Znidarčić u znak priznanja za 20 godina postojanja i rada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa