Glumica erotskog art trilera: 'Istra me osvojila šarmom'

0
Foto: Slobodna Dalmacija
Foto: Slobodna Dalmacija

Više se bavi gluma sa mnom, nego ja njom, ali od filma ne mogu pobjeći, a bez pisanja ne bih mogla živjeti, kaže Splićanka Antonija Šitum, glumica iz erotskog art trilera 'Posljednji dani ljeta' i autorica zbirke pjesama, piše Slobodna Dalmacija.

- U Puli je bio drugi put da sam gledala film na velikom ekranu (prvi put u kinu “Europa” na Subversiveu), ali količina adrenalina, zbog same činjenice da se nakon dvije godine vraćam na mjesto zločina i gledam film na najprominentnijem filmskom festivalu u državi, bila toliko velika da mi se činilo kao da ga gledam prvi put... Generalno sam zadovoljna svojom izvedbom, tim više što nisam imala vremena za dugotrajne pripreme. Voljela bih da sam u pojedinim scenama, osobito dijaloškim, bila mekša u izrazu, kao i prilagodila tekst vlastitom idiomu, iako mi na zadnje gledanje taj poetsko-arhaični jezik i nije toliko smetao, kazala je za Slobodnu.

"Kakav ti je dojam Pule i filmskog svijeta prilikom dosad najbliskijeg susreta s istim?", pita Slobodna Šitum.
- U Puli sam prvi put bila još u osnovnoj školi na ekskurziji, gdje me je Istra kao regija osvojila šarmom koji je, za razliku od splitskog, čisti Mediteran, otvoren, ali ne sirov. S te strane mi je drago da sam imala priliku ponovno posjetiti Pulu, a još više što sam otkrila Ližnjan, čarobno mjesto nedaleko Pule, gdje smo bili smješteni kod producenata filma Natalije Grgorinić i Ognjena Rađena, u književnom svratištu Zvona i nari...

To je svijet u kojem se puno bolje snalazim nego u tzv. filmskom svijetu, odnosno svemu što isti podrazumijeva. Jezik i kultura struke je nešto što se treba učiti, a meni se to ne da ako podrazumijeva da moram ići na otvorenje festivala gledati film koji ne želim, smješkati se ljudima iz kojih nerijetko progovara zavist i taština i pokazati se na “eventu” samo da budem snimljena.

Inače nisam čovjek od parada i socijalnih događanja koji zahtijevaju da se ponašam na određeni način, što mi čak zna izazvati fobiju ili u najblažem smislu osjećaj nelagode... Nezahvalna pozicija s obzirom da uspjeh u društvenom smislu zahtijeva određenu vrstu kompromisa i slizavanja, rekla je Šitum za Slobodnu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa