Cave Romane: od prvog dinosaura do dvadesetog vijeka

0
Foto: Nu-Nu Production
Foto: Nu-Nu Production

Višejezična predstava Istarske priče u režiji Roberta Raponje uprizorena u Cave Romane, mnogobrojnoj je publici na edukativno-zabavan način prikazala povijest domaćina, od prizora iz prapovijesti i Valesaurusa, prvog dinosaura, do recentnijih zbivanja dvadesetog stoljeća. Kroz predstavu se isprepliće četrnaest kratkih priča, mitova i legendi o području Istre u koju je tridesetak kreativaca pod vodstvom redatelja Roberta Raponje, od toga polovica glumaca, uložilo svo svoje umjetničko umijeće kako bi svaka osoba uživala, bilo da su posjetitelji destinacije ili domaćini, mali ili veliki.

Istra je prelijepo mjesto gdje se može živjeti i uživati u različitosti, a posebno ljeti kada su svi jezici u opticaju, i engleski, njemački, talijanski, slovački, češki,… i da nađemo zajedništvo u užitku jer je napokon došlo vrijeme da možemo uživati. – istaknuo je Raponja da im je to glavni dojam kojeg su željeli postići s višejezičnom, edukativnom predstavom Istarske priče. I upravo su to i postigli što govore i ozarena lica publike na Festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane, a posebno onih najmlađih koji su upijali svaki pokret, riječ, osmjeh,.. svaku umjetničku ekspresiju fenomenalne glumačke ekipe.

Prostor Cave Romane je vrlo atraktivan ali i zahtjevan, otvoren prostor, nije kazališni, pa smo i predstavu morali malo zgusnuti, energetski zgusnuti, poigrati se sa svjetlima, a inače se predstava igra u ambijentalnom kaštelu. – ukratko je objasnio Raponja pripremu za nastup na Festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane, te je zaključio glumačka ekipa, koja ima jaku energiju u sebi, uspješno je iznijela predstavu pred brojnom publikom.

Više informacija o Festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane potražite na caveromane.com, a ulaznice za predstojeće koncerte Umberta Tozzija (8.8.) i Josipe Lisac (17.8.) možete kupiti na prodajnim mjestima Eventima te na eventim.hr. Koncert Abbbazzia (12.8.), Abba tribute banda, je besplatan za posjetitelje, uz nužnu rezervaciju mjesta telefonski na +385 52 222 116 ili mailom na info@caveromane.com.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR / SOBARICA - ROOM MAID

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA