Kajin nasrnuo na policijsko vozilo pa priveden u buzetsku policiju

0

Saborski zastupnik Damir Kajin u rodnom se Buzetu, nespretno i nepotrebno, zakačio s mjesnim policajcima zbog čega je završio u policijskoj postaji i zaradio prekršajnu prijavu, otkriva novi dnevni list 21 stoljeće.

Prema priči, koju se očito nastojalo minorizirati, Kajin, poznat kao istarski pučki tribun bez dlake na jeziku, u policiji je završio zbog svađe oko parkiranja u buzetskom starom gradu, u blizini luksuznog hotela 'Vela vrata'. Među građanima Buzeta kruži više verzija Kajinova verbalnog sukoba s policajcima te jednim sumještaninom. Interpretacija suprotstavljenih priča istog događaja isključivo ovisi o tome tko priču prepičava – Kajinovi simpatizeri ili neistomišljenici.

Detalje cijeloga događaja bilo je nemoguće u potpunosti službeno provjeriti. Ipak, poznato je sljedeće: PU istarska je potvrdila da je 19. listopada oko 23 sata zaprimila dojavu o nepropisno parkiranim vozilima na Trgu Matka Laginje u Buzetu. „Utvrđeno je da su dva vozila ometala promet, kao i da su njihovi vlasnici, 51-godišnjak i 50-godišnjak iz Buzeta, narušavali javni red i mir“, kratak je policijski opis događaja u kojemu se još navodi da se zbog toga protiv obojice pokreće prekršajni postupak.

Sve je počelo, kako doznaje dnevnik 21. stoljeće, kad je Kajin parkiranjem automobila onemogućio prolazak drugim vozilima. Zbog toga je jedan mještanin blokirao njegovo vozilo i nazvao policiju. Prema jednoj verziji priče, policajci su, uvažavajući kredibilitet saborskog zastupnika, s dužnim poštovanjem pristupili Kajinu i zamolili ga da makne vozilo. On je to odbio. Kajin se verbalno sukobio i sa sumještaninom i s policajcima koji su ih na kraju obojicu priveli u policijsku postaju. Pritom je, kažu upućeni, Kajin prema policajcima nastupio neprijateljski i poprilično bahato. U nastupu bijesa, ispada da se okomio i na policijsko vozilo. Unatoč tome što je bio upozoren da to ne čini. Policajci su o tome obavjestili nadređenog koji im je rekao: 'Privedite Kajina!'

- Ma nije bilo ništa. Ja sam pogrešno parkirao auto i otišao na kavu kod prijatelja Marušića. O, Bože moj, pa što! Bio sam ženinim autom i oni ga nisu prepoznali. Zato je došlo do svega ovoga. Poslije su mi se ispričavali – rekao Kajin novinaru dnevnika 21. stoljeće, objašnjavajući zbog čega je bio revoltiran i ljut. Na pitanje zašto su, ako je u pitanju bio nesporazum, obojica privedena u postaju i prijavljena za remećenje reda i mira, Kajin je rekao da on ni za što nije priljavljen. Samo privođenje pokušava prikazati kao dobrovoljni odlazak na kavu.

- Bože moj, policajci su me zvali u postaju na kavu i otišao sam. Popili smo kavu i to je to – rekao je Kajin za 21. stoljeće, što je novinar prokomentirao kao „poprilično neuvjerljiva Kajinova objašnjenja“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa