Obitelj s 3 djece ostala bez struje i zvala HEP: 'Prave nas budalama'

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Naš čitatelj čiji su podaci poznati redakciji uputio nam je e-mail u kojem je opisao svoje neugodno iskustvo s porečkim HEP-om. Objavljujemo ga u nastavku. "Obitelj smo s 3 male djece, živimo u staroj istarskoj kući u obnovi u Višnjanu. Noću, 28. srpnja oko 2 sata, izgorio je glavni kabel koji spaja kuću s vodom HEP-a na vanjski dio kuće tako da smo ostali bez napona. Dana 28. srpnja u 11.31, 11.34 i 11.46 sati smo zvali njihovo dežurstvo na broj 098 466 906 te nam je rečeno da HEP nije nadležan za takve popravke obzirom da je njihov vod ispravan, da zovemo nekog  električara, da su ionako na radu u Rovinju jer je bilo nevrijeme", piše naš čitatelj.

"Od svih mogućih električara smo doznali da HEP mora izaći i odspojiti naponski kabel kako bi se kvar mogao otkloniti, odnosno instalirati novi vod i nova kutija sa glavnim osiguračem. Dana 29.7. u jutarnjim je satima električar kojeg smo angažirali pripremio radove u kući i pred nama zvao HEP Poreč, dogovorivši otkapčanje iz napona te smo cijeli dan čekali doma da netko dođe! Navečer smo 29.7. u 17.29 i u 17.53 sati opet zvali 098 466 906 te doznali da nije nikakav kvar prijavljen i da neće nitko izaći na našu adresu, da neka naš električar odspoji sam napon i nakon popravka napon opet vrati. Nakon što smo izgubili živce, njihov je djelatnik rekao da će netko doći, ali da to neće biti tako skoro! Dakle, utvrdili smo da je potrebita intervencija HEP-a! Kvar smo, kao što vidite, nekoliko puta prijavili a njihovi su nas djelatnici napravili budalom! Masno plaćamo njihov račune i sada s troje male djece trebamo tko zna koliko sjediti u kući bez struje, u mraku i bez tople vode!! Zar ovo ne iziskuje žurnu intervenciju?", pita se on.

"Dakle, da mi obitelj ne bi sjedila u kući u potpunom mraku, a nakon što su me djelatnici HEP-a konačno otkačili i utvrdili da neće doći, osposobio sam donekle napon u kući, tako da nam može raditi dio rasvjete i jedan tv, nikako vanjska rasvjeta, bojler, pegla i sl. U 18.40 sati su došla dva djelatnika HEP-a, jedan s kojim sam telefonski razgovarao, a taj je ustrajao u tome da odspoje kabel od kuće i da se kvar u kući otkloni.Obzirom da u to doba nisam imao električara na raspolaganju te da smo prethodno utvrdili da neće doći, iste sam udaljio. Treba se netko ovlašten popeti na ljestve koje sam postavio ispod priključka i 4 vijka odvrnuti pa razdvojiti 4 kabela a nakon nekih 15 minuta iste opet spojiti, ali u neko razumno vrijeme od 7 do 16, 17 sati, da bismo mogli oprati rublje, sebe oprati i to u elektri nisu u stanju učiniti već nas uporno prave budalama", zaključuje naš čitatelj.
 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa