Dugovi NK Pazinka i dalje tajna: Nitko ne zna kamo je otišao proračunski novac

0
S obzirom da NK Pazinka nije dostavila izvještaje, Grad nema informaciju o dugovima
S obzirom da NK Pazinka nije dostavila izvještaje, Grad nema informaciju o dugovima

"Koliki je dug NK Pazinka (kluba prije nove registracije) te da li je Grad Pazin vjerovnik? Na koji način će NK Pazinka podmiriti dugove, postoji li mogućnost da dugovi NK Pazinke padnu na teret grada?", bila su to pitanja nezavisnog vijećnika Tomislava Čubrića, na sjednici pazinskog Gradskog vijeća 22. listopada, a na koje je na sjednici 22. studenog dostavljen pismeni odgovor.

Naime, kako smo početkom listopada već pisali na našem portalu u tekstu pod naslovom NK Pazinka: Nova udruga rješenje starih problema, nakon očite teške financijske situacije, stvorene gomilanjem dugova u NK Pazinka, zbog nemogućnosti da nesmetano nastavi s radom, osnovana je nova udruga NK Pazinka-Pazin.

Iznos dugova, i kome je sve NK Pazinka dužna te zbog čega je došlo do stvaranja dugova, unatoč naporima i brojnim razgovorima, nije bilo moguće saznati. Naime, kako stoji u pisanom odgovoru na prije spomenuto pitanje vijećnika Čubrića, NK Pazinka, unatoč višekratnim pozivima, nije dostavila financijsko izvješće, a sukladno tome Grad Pazin je obustavio daljnju isplatu sredstava za rad te udruge u drugoj polovici 2011. godine.

"Neprofitne organizacije obvezne su evidentirati poslovne događaje, voditi poslovne knjige i sastavljati financijske izvještaje prema temeljnim načelima urednog knjigovodstva. Financijski izvještaji sastavljeni za poslovnu godinu predaju se u elektronskom i papirnatom obliku Državnom zavodu za statistiku u roku od 60 dana od isteka izvještajnog razdoblja. NK Pazinka, kao i ostale sportske udruge, dužna je svoje financijske izvještaje dostaviti nadležnim tijelima i Zajednici sportskih udruga Grada Pazina", stoji nadalje u pismenom odgovoru na pitanje vijećnika.

I dalje sve ostaje na neslužbenim informacijama i kuloarskim šaputanjima
I dalje sve ostaje na neslužbenim informacijama i kuloarskim šaputanjima
Priča se svodi na šaputanja o ladicama punim zametnutih računa

U ranijem nastojanju da saznamo o kolikom je iznosu riječ kontaktirali smo i Edija Ćusa, dugogodišnjeg predsjednika kluba i Jelisija Jovičića predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, no razgovori nisu urodili plodom u pogledu iznošenja konkretnih podataka.

Kako se navodi u odgovoru, Grad Pazin nije vjerovnik NK Pazinke, a za saniranje dugova, ako ih ima, odgovorno je tijelo udruge u skladu sa Statutom, no s obzirom da NK Pazinka nije dostavila izvještaje, Grad nema informaciju o dugovima ili o planu sanacije tih dugova.

Dakle, Vijećnik Čubrić je na postavljeno pitanje tek djelomično dobio odgovor, odnosno, nije dobio odgovor na onaj dio pitanja koji se odnosio na proračunski novac, za koji se ne zna kamo je otišao, a kojim je iz gradskog proračuna financirana NK Pazinka.

Očito je da će, kao i prije gotovo dva mjeseca, sve ostati na neslužbenim informacijama i kuloarskim šaputanjima o zametnutim ladicama s neplaćenim računima, blokiranom računu, o tome koliki su dugovi, kako su i zbog čije krivice nastali. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa