kajin uzvratio milanoviću

"Da si ostao na vlasti danas bismo bili u ratu sa Srbijom'

2
Damir Kajin
Damir Kajin

Dodvoravajući se IDS-u kako bi dobio potporu za predsjedničku kampanju, Zoran Milanović se u intervjuu Hini gotovo ispričao što se 2013. godine udružio s Damirom Kajinom protiv IDS-a. Kajin mu nije ostao dužan, pa se obrušio na njega. Proičitajte u nastavku što mu je porućio:

"Kada me već spominješ u medijima, reći ću Ti, prestani sliniti kada razgovaraš sa IDS-om. Pokaži bar malo karaktera kada nisi u stanju trunku ponosa i dostojanstva. Ne ponizuj se.
Ti znaš da vam ja na lokalnim izborima 2013. nisam nosio listu da tvoj SDP ne bi prošao prag u Istri. Ti znaš da je tada SDP zbog moje naivnosti dobio 400% više no što je ikada prije i što će ikada poslije dobiti u Istri. Ti znaš da tada 2/3 tvojih SDP-ovaca nije htjelo glasati za mene jer su bili privjesak IDS-a od čijih su mrvica živjeli. No presudio je Vaso iz HDZ-a koji je tražio da se glasa za Flega jer će im IDS uslugu vratiti. I tako bi.

Pričao mi je član SDP-a, ali ne samo meni, što si mu rekao kada su te pitali za Cimos? Neka propadnu. Ionako će radnici već sutra pronaći posao. Valjda u Italiji? Pustimo na stranu što je Plenković Cimosu otpisao 35 mil.€, čime ih je defakto spasio, ali Tebi u Istri osim noćenja u Velim vratima i brancina u Milanu ništa drugo nije bilo bitno. Priznajem, kao predsjednik Vlade bio si 'skroman', ali, prema Istri izuzetno galantan - opća bolnica, odvodnja, cestogradnja....

Uopće me ne zanima što si razgovarao sa Miletićem. Ako je ovaj uopće o čemu razgovarao.. Sumnjam da si im poručio da ćeš Istru očistiti od droge i kriminala. Sigurno nisi zatražio da te u kampanji podrže samo oni koji su se prethodno testirali na drogu.
Da li si im rekao da međunarodna ekipa koja je pljačkala Istru neće se dobro provesti. Da li znaš da dobitnici najviših istarski priznanja čame u talijanskim zatvorima?

Molim Te prestani pričati o Uljaniku i 3. maju jer Ti o tome ne znaš ništa. A ja ću Te podučiti: kao što Istru nitko nije pokrao izvana, tako su i Uljanik uništili Puležani, a ne oni preko Učke.

Da li si im rekao da pljačku i otimačinu nečeš tolerirati? Da to što je Jakovčić bio šef NO finske kompanije kažnjene sa 150 mil.€ za tebe je moralno dno i da ćeš poput Plenkovića počistiti sve svoje partnere ako se dokaže da su bili u sukobu interesa? Ako se posumnja. Jesi li zaboravio da si tadašnjeg šefa (a možda i sadašnjeg u sjeni) nazivao mafijašem, a on tebe nazivao killerom?

Nikada nisam glasao za HDZ niti mislim, ali tragično je da su čak i oni iznad onih koji se diče karakterom.

Ne znam, možda si se ispričao Bošnjacima što si govorio da nisu država. Možda si se posramio one sramote kada nisi dopuštao da Srbi prelaze granicu.... Da si ostao na vlasti, a kada se budemo vidjeli reći ću Ti kako si mogao biti na vlasti, mi bi danas "krvarili u 4-godišnjem ratu sa Mađarima, Srbima, Bošnjacima, Slovencima", a sva je sreća da su nam Austrija i Njemačka relativno daleko pa bi na taj način izbjegli totalan rat.

Od kandidata očekujem da ne toleriraju kriminal i kriminalce. Osobno očekujem da će se izboriti za slobodu govora, a ne da nas se zbog toga progoni. Vjerovao sam da svi nakon Sanadera trebaju biti drugačiji, ali Ti to nisi mogao, a tvoji ministri to nisu mogli. Točno je, dobri smo kako kažeš. Četiri godine niti smo se čuli niti vidjeli, a biti ćemo još bolji ako to potraje još četiri godine. Ali moram priznati, imao si povijesnu šansu da vratiš pokradeno i izneseno iz Hrvatske i da se obračunaš sa kriminalom u Istri. Nažalost, sve je to bila samo moja mašta", napisao je Damir Kajin predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR/KA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/KA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRIPREMITELJ/ ICA PIZZA - PICAJOLO

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ŠANKER/ICA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA