Pazin: Predavanje na temu „Karcinom vrata maternice, bolest koju je moguće lako otkriti i liječiti!“

0
Predavač će biti mr. sc. Dragan Belci, specijalist ginekologije i porodništva
Predavač će biti mr. sc. Dragan Belci, specijalist ginekologije i porodništva

Hrvatski liječnički zbor – Podružnica Istarska, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije i Grad Pazin pozivaju Vas na predavanje na temu: „Karcinom vrata maternice, bolest koju je moguće lako otkriti i liječiti!“ koje će se održati u srijedu, 28. studenog 2012. godine s početkom u 18,00 sati u Maloj koncertnoj dvorani u Spomen domu u Pazinu.

Predavač će biti mr. sc. Dragan Belci, specijalist ginekologije i porodništva, zaposlen u Djelatnosti za ginekologiju i porodništvo u Općoj bolnici u Puli. Predavanje je namijenjeno općoj populaciji, posebno ženama. Predavač će iznijeti najnovije podatke o proširenosti raka vrata maternice u svijetu i u Hrvatskoj. Posebno će se naglasiti značaj redovitih ginekoloških pregleda i dijagnostičkih papa testova te upoznati prisutne s najvažnijim uzrocima nastanka ove bolesti.

Na jednostavan i razumljiv način govorit će o značaju seksualnog odgoja u životu žene od najranije dobi do starosti, mogućnostima zaštite i sprječavanja nastanka infekcija koje pogoduju nastanku raka vrata maternice. Iznijet će i vrijedne informacije o metodama dijagnostike i liječenja u Istarskoj županiji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa