Ove godine Umažanima povoljnije karte za Kazalište Ulysses

0
Na konferenciji za novinare na Velom Brijunu
Na konferenciji za novinare na Velom Brijunu

Već 19 godina Kazalište Ulysses obogaćuje kulturni program u Istri, boravkom na Brijunima u ljetnim mjesecima, nudeći domaćoj i stranoj publici vrhunske manifestacije, vrhunske predstave, uz vrhunski glumački stožer, kao i vrhunsku produkciju. Umažanke i Umažani svakako su jedni od najlojalnijih posjetitelja predstava Kazališta Ulysses, stoga je želja bila uspostaviti suradnju s istim te pružiti priliku našim sugrađanima da uživaju u predstavama uz znatno povoljnije uvjete.

Na konferenciji za medije održanoj u petak, 19. Srpnja, na Velom Brijunu, prvi se obratio ravnatelj Kazališta Duško Ljuština koji je predstavio suradnju s Umagom, Pulom i Istarskom županijom te najavio ovogodišnji premijerni naslov "Tko se boji Virginije Woolf?". Ovom su se prilikom prisutnima obratili svi sudionici ove hvalevrijedne nove predstave koja će zasigurno posjetitelje ostaviti bez daha.

„Od ove godine stanovnici Istarske županije plaćat će kartu za predstave 120 umjesto 150 kuna, a stanovnici Umaga i Pule svega 100 kuna. Ova razlika u cijeni ima za cilj motivirati i ostale gradove i mjesta u županiji da krenu u suradnju s Ulyssesom pa da dogodine svi stanovnici Istre mogu po jeftinijim cijenama gledati naše predstave. Istaknuo je dobru suradnju s gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom koji je, kako Ljuština kaže, uvidio kvalitetu programa Kazališta Ulysses te osjetio potrebu za uspostavljanjem ovog oblika suradnje u korist svojih sugrađana. Manifestacije čija je redovna cijena 80 kuna, Umažani će moći posjetiti po cijeni od 50 kuna.

Prisutnima su se ujedno obratili i predstavnici Županije te Umaga i Pule, pročelnik za kulturu IŽ Vladimir Torbica, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Umaga Slaviša Šmalc te pročelnica za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber. Kao jedan od partnera Kazališta Ulysses, na konferenciji je bio prisutan i direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović.

Umjetnička voditeljica Ulyssesa i redateljica predstave Lenka Udovički predstavila je ovogodišnji premijerni naslov "Tko se boji Virginije Woolf?" koji počinje igrati 26. srpnja, a premijerno će biti izveden 29. srpnja u Utvrdi Minor na Malom Brijunu. Glavne uloge tumače Rade Šerbedžija i Katarina Bistrović Darvaš.

Osnivač Kazališta Ulysses Rade Šerbedžija rekao je da obožava ovaj komad te da je "Tko se boji Virginije Woolf?" jedno od najboljih djela 20. stoljeća, fantastična drama koja u sebi ima toliko divnih elemenata visoke umjetnosti. Pozivamo sve naše Umažanke i Umažane da prate manifestacije Kazališta Ulysses te uživaju u fantastičnim kazališnim djelima uz povoljnije uvjete, predočujući svoje osobnu iskaznicu kod kupnje svojih karata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA