Vandali razbili izlog Kajinove supruge: Jakovčić osudio napad

0
Razbijeno je staklo izloga (Snimila: Paola Albertini)
Razbijeno je staklo izloga (Snimila: Paola Albertini)

Nepoznati vandal ili više njih sinoć je u Puli razbio izlog trgovine Alice Del Bianco, supruge potpredsjednika IDS-a Damira Kajina. Na napad je odmah reagirao istarski župan i predsjednik IDS-a  Ivan Jakovčić i osudio vandalski čin.     

"Oštro osuđujem svako nasilje i uništavanje imovine naših sugrađana. Povodom sinoćnjeg nemilog događaja razbijanja izloga prodavaonice odjeće gospođe Alice Delbianco, supruge našega kolege i saborskog zastupnika Damira Kajina, izražavam zbrinutost i solidarnost s njima. Čuo sam se telefonom s Damirom i osobno izrazio solidarnost.

Zbog ovakvog vandalskog  uništavanja imovine naših građana, što je i izravna prijetnja na sigurnost njihovih života, tražim od nadležnih institucija da se počinitelj primjereno osudi za takvo nedjelo.

U tom sam smislu, jutros u dopisu ministru unutarnjih poslova Republike Hrvatske, apelirao da se u što kraćem roku poduzmu sve zakonom propisane mjere kako bi počinitelj bio otkriven i priveden pravdi", stoji u priopćenju za javnost župana Istarske županije Ivana Jakovčića. (P.A.)

Grad Pula podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja

U pulskoj gradskoj upravi također su izrazili duboko žaljenje zbog počinjenog čina vandalizma te se nadaju što skorijem identificiranju počinitelja.

"Pula je oduvijek bila tolerantna sredina koja njeguje kulturu dijaloga te i ovim putem osuđujemo svaki oblik agresije i uništavanja imovine jer nam je sigurnost građana i njenih posjetitelja na prvom mjestu. Grad Pula podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja te očekujemo kako će nadležne institucije u što kraćem roku pronaći i sankcionirati počinitelje", stoji u priopćenju iz Grada Pule. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa