U Tinjanu se održava Ljetni Festival istarskog pršuta

0
Goran Hrvatin, načelnik Općine Tinjan
Goran Hrvatin, načelnik Općine Tinjan

Najbolji doživljaj svaki put, jedan i jedini istarski pršut. Pod tim je sloganom otvoren prvi ljetni Festival istarskog pršuta u Tinjanu na kojem je deset lokalnih proizvođača pršuta izložilo svoje delicije, a sve sa ciljem da se prezentiraju istarska blaga te da se pokaže kako turizam nisu samo more i obala, već da on itekako postoji i u srcu poluotoka.

Ovog vikenda domaći proizvođači pršuta, Udruga istarskih pršutara, iznijeli su na stol vrsnu deliciju i svim posjetiteljima prezentirati plodove svoga rada. Jedite, pijte i uživajte, a sve to uz sudionike FIP-a čiji istarski pršuti imaju oznaku izvornosti i zemljopisnog podrijetla:

Pršuti Antolović, Pršutarna Dujmović, Pršutana Jelenić, Pršuti Milohanić, Pršuti Radetić, OPG Danijel Erman, OPG Franjul, Budak Pršuti, Compari Pršuti, Pršutarna Tomaso te Pisinuim d.o.o
Uz vrhunske pršute koji su proizvedeni upravo na ovakav način, možete kušati sireve proizvođača OPG Rober Fabris, OPG Orbanić Silvano i OPG Cetina Franko, maslinova ulja Milohanić, OPG Marčelo Rioža i OPG Pinezić Anđelo te med OPG Brečević i Vinko Dantinjana.Neizostavni su i kolači i kruh koje nam donosi - Reginex d.o.o.

"Nema pršuta bez Istre, ni Istre bez pršuta. Ljetni festival Istarskog pršuta organiziramo po prvi put ove godine sa željom da svi gosti, turisti Tinjana kušaju naš najbolji proizvod- istarski pršut, ali ujedno i prepoznaju Tinjan kao zanimljivu destinaciju za odmor i uživanje u središtu Istre. Drago mi je da su prvi dan festivala posjetili brojni turisti koji ljetuju u kućama za iznajmljivanje u našem kraju, ovo je za njih dodatni sadržaj, nešto što im pojačava dojam boravka u Istri”, kazao je načelnik Općine Tinjan Goran Hrvatin. (Foto: Ante Tomaić)

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA