Ministar Jovanović smijenio ravnatelja Strukovne škole Pula

0
Inspekcija je obišla 118 srednjih škola, a u njih 27 utvrđeni su propusti pri provedbi upisa
Inspekcija je obišla 118 srednjih škola, a u njih 27 utvrđeni su propusti pri provedbi upisa

"Neke se stvari ne mogu promijeniti, no ono što se sigurno može je uvođenje reda", poručio je ministar dr. sc. Željko Jovanović s konferencije za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati inspekcijskog nadzora provedenog u srednjim školama.

Naime, prosvjetna inspekcija predložila je razrješenje 14 ravnatelja, od čega je njih devet već razriješeno dok se za preostalih pet ravnatelja čeka odluka školskog odbora, stoji u priopćenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Među smijenjenim ravnateljima nalazi se i Anto Babić, ravnatelj Strukovne škole Pula.

Za razrješenje su, kako pojašnjavaju u MZOS-u, u konkretnim slučajevima, predloženi ravnatelji koji su izravno odgovorni za upis učenika mimo propisanoga natječajnog postupka i ispod propisanoga minimalnoga bodovnog praga.

Nakon otkrića kaštelanskog slučaja, po nalogu ministra, inspekcija je obišla 118 srednjih škola, a u njih 27 utvrđeni su propusti pri provedbi upisa.

Mihaela Adamović Radolfi, načelnica Samostalnog sektora za inspekcijske poslove, istaknula je kako je prijedlog za razrješenje vrlo ozbiljna sankcija te je prosvjetna inspekcija toj mjeri pribjegavala isključivo u ekstremnim slučajevima. (D.T.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa